Polemik & Kulis
12 Eyl 2017 11:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:06

Hürriyet'te 'Hanut Yazı' kavgası alevlendi! "Biz yazdığımız için reklam geliyor!"

Uzun zamandır bedava gezi karşılığı reklam haber/yazı yazanlara karşı mücadele eden Hürriyet Ombudsmanı Faruk Bildirici'ye Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'dan itiraz geldi.

Hürriyet gazetesi Ombudsmanı Faruk Bildirici, uzun zamandır bedava gezi karşılığı o geziye götürenin reklam haberini yapan Hürriyet yazarlarına karşı bir mücadele veriyor.

Dün de, Ertuğrul Özkök'ün Vestel tarafından götürüldüğü fuardan Vestel övgüleri fazla kaçan yazısını eleştirmişti Faruk Bildirici ve sormuştu: "Vestel niye Hürriyet’e ya da gazetelere reklam versin?"

Bugün Faruk Bildirici'ye itiraz Ertuğrul Özkök'ten değil de bedava geziler konusunda özellikle Hıncal Uluç'un sık sık hedefi olan Cengiz Semercioğlu'ndan geldi.
 
BU YAZILAR ÇIKTIĞI İÇİN DAHA ÇOK REKLAM ALIYOR HÜRRİYET!..

Yazısının sonuna "Bu yazılar gazeteye daha çok reklam getirir" başlığı açan Cengiz Semercioğlu, "Sakın bu yazılar çıktığı, Hürriyet en etkili yazarlarıyla bu fuarları takip ettiği, teknolojiye ve yeniliklere yer verdiği için Vestel ve diğer teknoloji firmaları Hürriyet’e daha çok reklam veriyor olmasın?" dedi.

HANGİ GAZETEYE REKLAM VERİR TEKNOLOJİ FİRMASI?

"Teknolojiye daha çok yer veren gazeteye mi reklam verir bir teknoloji firması, hiç bahsetmeyen gazeteye mi?" diye soran Cengiz Semercioğlu, "Ayrıca Vestel gibi yıllık reklam bütçeleri sene başında belli olan firmalar için iki-üç yazarın fuara gidip gitmemesi, reklam politikasını etkileyecek bir faktör sayılmaz kanaatimce" iddiasında bulundu.