Medya
30 Tem 2018 14:19 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:47

Hürriyet'te Ford Otosan kavgası! 'İsmail Saymaz cevabını alınca şaşırdı ve anında yanımdan uzaklaştı'

Emre Özpeynirci, bugünkü köşesinde, Hürriyet’in manşetinde yer alan haberden sonra gazetenin muhabiri İsmail Saymaz’la arasında geçen diyaloğu aktardı.

Hürriyet Gazetesi’nin Ekonomi Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Hürriyet gazetesinin otomotiv editörü, Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin yayın koordinatörü olan Emre Özpeynirci, geçen gün tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen kamyonun Ford Otosan’ın Eskişehir’deki fabrikasında üretileceğini yazdı.

Hürriyet, Özpeynirci’nin yazısını gazetenin manşetinden okurlarına duyurdu.

“CEVABINI ALINCA ŞAŞIRDI VE ANINDA YANIMDAN UZAKLAŞTI”

Emre Özpeynirci, bugünkü köşesinde, Hürriyet’in manşetinde yer alan haberden sonra gazetenin muhabiri İsmail Saymaz’la arasında geçen diyaloğu aktardı.

Özpeynirci, yazısının “İsmail Saymaz gibi düşünenlere cevabım” ara başlığında şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz hafta Ford Otosan’ın üretmeye başladığı yüzde 90’ı yerli ilk global kamyon modelinin haberi ‘Eskişehirli Big Boy’ başlığıyla Hürriyet’in manşeti oldu. 2001 yılında Türk sanayiinde son büyük yatırıma imza atan Ford Otosan’ın tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu kamyonun dünyanın 50 ülkesine satılacak olması önemli bir haberdi. 500 milyon doları bulan yatırımla geliştirilen kamyonun motorundan, aksına, şanzımanından koltuklarına kadar her şeyinin yerli olması da işin diğer önemli bir boyutuydu.

Haberin manşet olmasının ardından tartışma programlarının aranan ismi olan Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz yanıma gelip, Ford markalı bir kamyonun manşet olmasını beğenmediğini söyleyerek, habere itiraz etti. Saymaz, ‘Neresi yerli, motoru nereden geliyor?’ sorusuna, ‘Motor dâhil her şeyi Türkiye’de üretiliyor’ cevabını alınca şaşırdı ve anında yanımdan uzaklaştı. Sonuçta manşet olan kamyon Amerikan Ford’un geliştirdiği bir model değil. Otosan’ın bünyesinde, tamamı Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve 2011 yılında Amerikan Ford’a ‘Biz geliştiriyoruz, alın bunu dünyada satın’ dediği bir model. Yani İsmail Saymaz gibi düşünenler habere itiraz edenler varsa, bu modelin hikayesini iyi bilmeleri gerek. Otosan, Ford’la ortaklığından önce de kamyon üretiyordu.”

Emre Özpeynirci, yazısını sosyal medya hesabından paylaştı. İsmail Saymaz’ın da yazıyı kendi hesabından paylaşması dikkat çekti.