Polemik & Kulis
18 Ara 2015 18:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

Hürriyet'te bomba gelişme! Cem Küçük'ün hedefindeki isim görevinden ayrıldı!

Star Gazetesi köşe yazarı Cem Küçük tarafından hedef gösterilen yönetici görevi bıraktığını açıkladı.

Hürriyet Digital Yayın Koordinatörü Eyüp Can, Hürriyet çalışanlarının yanı sıra Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Ahmet Özer  ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in de katıldığı bir toplantıyla görevinden ayrıldığını açıkladı.

Hürriyet Digital Yayın Koordinatörlüğü’nden önce Radikal’in Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapan Eyüp Can’ın Doğan Grubu’nda başka bir görev alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Eyüp Can son dönemde, hükümete yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi yazarı Cem Küçük tarafından hedef gösteriliyordu. Cem Küçük, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından kaleme aldığı yazıda "Erdem Gül tutuklu iken Ahmet Hakan’ın, Eyüp Can’ın, Erhan Başyurt’un, Tarık Toros’un dışarıda olması büyük skandaldır" ifadelerini kullanmıştı. Küçük ayrıca, Eyüp Can’ın “yurt dışına kaçacağı” iddiasında bulunmuştu.



Eyüp Can kimdir?

Hürriyet Digital Yayın Koordinatörlüğü görevinden ayrılan Eyüp Can Sağlık 1973'de Adana'da doğdu. 1993'de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdikten sonra lisansüstü eğitimini Harvard Üniversitesi Center For Middle Eastern Studies'de Amerikan Dış Politikası ve Ortadoğu İlişkileri üzerine tamamladı.

Öğrencilik yıllarında gazetecilik hayatına başlayan Eyüp Can, 1994'de Zaman Gazetesi'nde okuyucularla buluştu. Fetullah Gülen ile önemli bir röportaja imza attıktan sonra yine 'Fetullah Gülen ile Ufuk Turu' adında bir yazı kaleme almıştı ve bu yazı Milliyet Yayınları tarafından yayınlanmıştı.

2004'de Doğan Grubu'na geçerek 'Referans' Gazetesi'nin yöneticiliğine getirildi. 31 Ağustos 2010 tarihinde de Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturdu.
Eyüp Can Radikal'in kağıda veda etmesinin ardından Hürriyet'in Dijital Yayınlar Koordinatörlüğüne getirilmişti.