Polemik & Kulis
18 Eki 2015 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Hürriyet'le yollara ayrılan ünlü köşe yazarı nereyle anlaştı?

Hürriyet Gazetesi ile Ağustos ayı başında yolları ayrılan Yalçın Doğan'ın yeni adresi belli oldu.

Türkiye medyasının en kıdemli yazar ve yöneticileri arasında bulunan Yalçın Doğan T24 internet sitesinin yazar kadrosuna katıldı.

Ağustos ayı başında Hürriyet'le yolları ayrılan Yalçın Doğan, yarın ilk yazısıyla T24 okurlarının karşısına çıkacak.

Yalçın Doğan kimdir?

Yalçın Doğan 1945 yılında İstanbul'da doğdu. Alman Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi.

Cumhuriyet gazetesinde ekonomi muhabirliği ve Ankara Temsilciliği yaptı.

Cumhuriyet'in ardından Sabah gazetesinde haber koordinatörlüğü görevini üstlendi. Daha sonra köşe yazarı olduğu Milliyet'te, gazete yönetimini Genel Yayın Koordinatörü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak iki ayrı dönemde Umur Talu ile birlikte üstlendi.

O sırada Doğan grubu bünyesinde bulunan Miliiyet patronajının, Egebank skandalı sırasında, Cenajans'ın sahibi Nail Keçili'nin, bankanın sahibi Murat Demirel'le varlığını reddettiği ilişkisini belgeleyen ve taşra baskılarında yayımlanan fotoğrafın şehir baskılarında çıkarılması talebine Umur Talu'yla birlikte direndi. Fotoğrafın, patron talimatına rağmen şehir baskılarında da yayımlanması üzerine, Doğan ve Talu, ertesi gün, 14 Ekim 2000'de Milliyet yönetiminden alındı. Bir süre Milliyet'te yazar olarak devam eden Doğan ve Talu, daha sonra işten çıkarıldılar.
İlhan Selçuk'un daveti üzerine bir süre Cumhuriyet'te yazan Yalçın Doğan, daha sonra Aydın Doğan'ın davetiyle Hürriyet'te yazmaya başladı.

Sedat Simavi, Türk Dil Kurumu, Bülent Dikmener'n de aralarında bulunduğu çok sayıda ödülün sahibi olan Yalçın Doğan, "IMF Kıskacında Türkiye", "Fenerbahçe Cumhuriyeti", "Dar Sokakta Siyaset", "Savrulanlar" adlı kitapları yazdı, "Komünist Enternasyonelde Faşizmin Tahlili"nin tercümesini yaptı.