Gündem
15 Mayıs 2014 11:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Hürriyet'in yapı taşlarından biri hayata veda etti!

Hürriyet gazetesi Arşiv çalışanı Nurten Baykara vefat etti.

Hürriyet gazetesi bugün Arşiv çalışanı Nurten Baykara'nın ölüm haberini işte böyle duyurdu:

Zor bir gün. Yüreğimiz yanıyor, içimiz daralıyor. Soma’da her geçen dakika artan maden şehitlerinin acısı sadece aileleri değil, Türkiye’nin yüreğine kor gibi düşüyor. İşte tam bu acıları yaşarken yüreğimiz, gözleri her daim gülen, şen kahkahaları ile Hürriyet’i neşelendiren Nurten Abla’nın ölümüyle bir kez daha yandı.
Hürriyet gazetesi bugün Arşiv çalışanı Nurten Baykara'nın ölüm haberini işte böyle duyurdu. Haberde şöyle denildi:
"Hürriyet’in kuruluş yıllarından itibaren görev yapan temel taşlarından biriydi Nurten Abla (Baykara). Gazetenin en büyüğünden en küçüğüne herkesin Nurten Ablasıydı. Büyüğü, küçüğü yoktu, herkesin can dostu, dert ortağıydı, neşe kaynağıydı.

Görev yaptığı arşivin dışında gazetenin her odasında, her köşesinde, koridorunda nereye gitse canlılığını götürürdü, gülümsemesini taşırdı.

Selam vermediği, saygı görmediği, takılmadığı kimse yoktu. Gazetenin her şeyiydi. Kimin başı sıkışsa, kimin canı sıkılsa soluğu onun yanında alır, dertlerini onda bırakır, onun neşesini alarak uzaklaşırdı.

İşe yeni başlayanlara mentor’luk yapardı adeta. Ufak ufak tüyolar verirdi hayata dair. Aradan yıllar geçti, emekli oldu, evine çekildi ama ne O Hürriyet’i, ne Hürriyetçiler O’nu unutmadı. Hepimizin kalbindeydi. Hürriyet’in yapı taşlarından biri, Nurten ablamız şimdi yok.  Onu sonsuz yolculuğuna Levent Camii’nden öğle namazından sonra uğurluyoruz. Hürriyet’in başı sağ olsun."