Polemik & Kulis
21 Tem 2020 00:06 Son Güncelleme: 21 Tem 2020 21:20

Hürriyet'in ve Türk basınının acı kaybı! Duayen gazeteci vefat etti...

Uzun yıllar Hürriyet Gazetesinde çalışan usta gazeteci Necdet Doğan bu akşam hayatını kaybetti.

Hürriyet Gazetesi yazı işleri müdürü Necdet Doğan yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek bu akşam hayatını kaybetti.

1957 Bilecik doğumlu olan Doğan, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezuniyetinin ardından 1981 yılında medyaya adım attı. İlk olarak Cumhuriyet Gazetesi'nde sayfa sekreterliği ve gece sorumlu sekreterliği görevlerinde bulunan Necdet Doğan, ardından Sabah Gazetesi'ne transfer oldu. Daha sonra Fatih Çekirge'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ndeki Star Gazetesi'nin kurucu ekibinde yazı işleri müdürü olarak görev yaptı. 2005 yılında Hürriyet Gazetesi'ne geçiş yapan Doğan, burada siyasi sayfalar editörü ve yazı işleri müdürlüğü görevlerini yürüttü.

2016 yılından bu yana yakalandığı kanser nedeniyle tedavi gören Doğan, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevinin yanısıra 'Gözucuyla iyi haberler' adı altında haftada iki kez Hürriyet'in internet sitesinde yazılar kaleme alıyordu.

63 yaşında hayatını kaybeden Necdet Doğan halen CNN Türk'te editör olarak görev yapan Damla Doğan'ın da babasıydı. 

Usta gazetecinin ölüm haberini Vefa Lisesi'nden arkadaşı olan Niyazi Yılmaz sosyal medya hesabından, "Yine bir yaprak düştü Vefa lisesi 74 mezunları ağacından Lisede yatakhanemizde kah uyuduk kah dertleştik. Üç kocaman yıl geçirmiştik. Hürriyet gazetesi eski yazı işleri müdürü ve benim dostum, canım arkadaşım yakalandığı amansız hastalığa bu akşam yenik düştü. Işıklar aydınlatsın çıktığı bu son yolculukta yolunu. Huzurla uyu Vefalım" satırlarıyla duyurdu.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Doğan’ın cenazesi yarın (22 Temmuz) saat 16:00’da Karacaahmet Şehitlik Camisi’nden alınarak toprağa verilecek.