Gündem
08 Ağu 2014 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Hürriyet'in tepe ismi Medyaradar'a konuştu; 'Baskı yok Enis'in kendi kararı!'

Medyaradar, Enis Berberoğlu'nun Hürriyet'ten istifasının perde arkasını araştırdı.. İşte en yetkili ağızdan gelişmeler :

Türk Basınının amiral gemisi Hürriyet'te taşlar yerinden oynadı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ani bir kararla istifa etti. 
 
Peki, istifa kararının ardından ne var. Alev Gürsoy Cimin konuyu Hürriyet’in tepe isimlerinden birine sordu işte gelen yanıt...
 
Hürriyet'te Enis Berberoğlu depremi yaşanıyor. Genel Yayın Yönetmeni Berberoğlu tam da Cumhurbaşkanlığı seçimleri 
öncesi görevinden istifa etti.
 
Başbakan Erdoğan'ın dünkü konuşmalarında Doğan Grubu'nu hedef almasının ardından bu istifanın geldiği iddia ediliyordu.
 
Medyaradar röpoprtajcısı Alev Gürsoy Cimin de işte bu konuyu Hürriyet’in tepe isimlerinden birine sordu. İsminin açıklanmasını istemeyen yönetici şunları söyledi.
 
“Enis Berberoğlu’nun kendi kararıdır, kararına saygı duymak zorundayız. Zaten kendisi de konuya dair bir açıklama yaptı ve artık dinlenmek istediğini söyledi. Basına yansıyan baskı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Ne iktidardan gelen bir baskı var, ne de Enis Berberoğlu, Başbakan’ın grubumuzu hedef alması nedeniyle istifa etti. Neden gayet insani. Elbette üzüldük ama kararına da saygı duymak zorundayız.
 
Peki, Hürriyet’in başına Enis Berberoğlu’ndan sonra kim geçecek, söylenildiği gibi Amiral Gemisinin yeni kaptanı Fikret Ercan mı?
 
O yönetici gazetenin başına gelecek ismin henüz netleşmediğini ama en kısa sürede bu atamanın gerçekleşeceğini söyledi. Gazetenin başına yeni bir genel yayın yönetmeni atanana kadar, şimdilik kaptanlığı Usta Gazeteci Fikret Ercan’ın sürdüreceğini belirtti.