Gündem
13 Ağu 2022 22:53 Son Güncelleme: 13 Ağu 2022 23:04

Hürriyet'in 'Paşabahçe Vapuru' haberine İmamoğlu'dan tepki: "Bu marifetimizi gören ve..."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılışını gerçekleştirdikleri Paşabahçe Vapuru'nun yeniden faaliyete geçişine ilişkin Hürriyet Gazetesi'nin yaptığı habere sert tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2010 yılında Şehir Hatları filosundan düşürülen 1952 üretimi tarihi Paşabahçe Vapuru’nu, 70’nci yaşında restore etti.

Paşabahçe için “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında düzenlenen tören, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, milletvekilleri, belediye başkanları ve Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

HÜRRİYET GAZETESİ'NE SERT TEPKİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bir konuşma yaptığı törende, kürsüye gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Hürriyet gazetesinin Paşabahçe Vapuru’yla ilgili yaptığı haberi veriş biçimini de gündeme getirdi. 

''Ben, sayfayı 6-7 kez taradım Genel Başkanım ve ne yazık ki içinde, ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi var, ne Şehir Hatları’nın şirket adı var, ne Genel Müdürü var, ne bir şey var'' diyen İmamoğlu, ''Bu marifetimizi gören ve neredeyse tam sayfa haber yapan Hürriyet gazetesine teşekkür etmek istiyorum'' ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu şöyle konuştu: 

''Bir an, ‘Acaba gemi uçarak gelip buraya kondu mu’ diye düşün. ‘Kendi kendini restore etmiş mi’ diye düşündüm. Tabii yani biraz gülmekte de fayda var. Ama çok önemli değil. Bu süreci tamamlayan, hayata geçiren kurumdan bahsetmemeyi bile başarabilen bir aklın, gerçekten bu ülkeye verecek hiçbir faydası kalmamış demektir; hiç. Hiçbir değerine sahip çıkamazlar. Aynı şeyi Yerebatan Sarnıcı’nda da yaptılar. Çok tesadüftür Genel Başkanım; yine bu sayfanın hemen yan sayfasında şöyle açtığınızda, o bir sayfada her gün televizyonlarda görmeye alıştığımız birinin tek sayfada altı fotoğrafını da görebilirsiniz bu arada. Gerçekten bu aklın, bu ülkeye, bu şehre, bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, maneviyatına verecek tek bir şeyi kaldığını artık düşünmüyorum.''