Kitap
11 Haz 2010 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

HÜRRİYET'İN DENEYİMLİ YARGI MUHABİRİ ALİ DAĞLAR'DAN ERZİNCAN DAVASININ PERDE ARKASI!

Ali Dağlar'ın "Operasyon Adı: AĞA 01, İsmailağa Cemaati'nden Fethullah Gülen Cemaeti'ne bir davanın perde arkası" adlı kitabı piyasaya çıktı.

Hürriyet’in deneyimli yargı muhabiri Ali Dağlar’ın "(İlhan Cihaner’in Erzincan Dosyası) Operasyon Adı, AĞA 01, İsmailağa Cemaati’nden Fethullah Gülen Cemaati’ne bir davanın perde arkası" adlı kitabı piyasaya çıktı.

Ali Dağlar, Hürriyet’in emektarlarından bir isim. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu, aynı okulda yüksek lisansını yaptı. 21 yıldır Hürriyet gazetesinde uzman yargı muhabiri olarak görevini sürdürüyor. Son olarak TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde "Bir cümle silindi, zehir şehre indi" haberiyle övgüye değer bulundu. Türkiye gündemini sarsan Erzincan-Erzurum hattında yaşanan olayları başından beri takip eden Dağlar, pek çok kez Erzincan ve Erzurum’a gitti, olan biteni yerinde takip etmeye çalıştı. Yazdığı, yazmadığı, bu süreçte birikmiş pek çok bilgi ve belgeyle de bu kitabını hazırladı.

İşte kitabın tanıtımından bir bölüm: 

Islak imza tartışmaları, darbe planı iddiaları, Ergenekon’un sıralı iddianameleri, HSYK’da sert geçen Temmuz Kararnamesi görüşmeleri 2009 yılı yazını siyaseten de ısıtan olaylardı. Aynı yaz öne çıkan bir başka yüksek gerilim; Erzurum-Erzincan hattında yaşandı. Tarihte büyük depremlerin üssü olarak bilinen Erzincan şehri bu kez başka tür bir depremin; cemaatler ve Ergenekon soruşturması üzerinden yürüyen kurumsal ve toplumsal sarsıntıların fay hattı oldu. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, başlattığı iki ayrı cemaat soruşturmasıyla kimine göre pandoranın kutusunu açmış, kendi deyimiyle çarka çomak sokmuştu.
Gündemi sarsan ve uzun yıllar konuşulacak olan dava Hürriyet’in deneyimli yargı muhabiri Ali Dağlar tarafından bütün çıplaklığıyla ortaya konuyor.