Gündem
25 Eki 2016 13:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Hürriyet'in Bylock haberine "terör" soruşturması! İsmail Saymaz ne dedi?

İstanbul Başsavcılığı, "ByLock röportajı" nedeniyle Hürriyet Muhabiri İsmail Saymaz hakkında " delil karartma" ve "teröre yardım" suçlamasıyla soruşturma açtı. Saymaz Twitter'dan cevap verdi...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet Gazetesi'nin dün yayınlanan ByLock manşetiyle ilgili olarak "terör" soruşturması başlattı.

Sabah'ın haberine göre, "terör örgütü suçları" bünyesinde başlatılan soruşturmada ‘delil karartma’ ve ‘teröre yardım’ suçları kapsamında tahkikat yürütüleceği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vekili İsmail Uçar'ın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, gazetenin sorumlu müdürü ve haberde imzası bulunan muhabirinin ifadelerine başvurulacak.

Soruşturma haberinin duyulmasının ardından İsmail Saymaz, twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Saymaz, Twitter hesabından şunları yazdı: “Suçumuz nedir? Devletin bulup sorgulaması gereken kişiyi bulup görüşmek. Savcılığa ByLock-FETÖ bağına ilişkin en ciddi kanıtı sunmak… Burada asıl amaç, ByLock’un sahibi David Keynes’in tıpkı Adil Öksüz gibi, üstelik darbeden 20 gün sonra ülkeden çıkması gerçeğini örtmektir. Benim mesleki ömrüm, Fethullahçı savcıların açtığı davalarda ifade vermekle geçti. Ben ne o gün yıldım, ne de bugün yılarım. Benim için asıl beraat makamı, evladı olmaktan onur duyduğum bu halkın vicdanıdır. Allah utandırmasın.”