Gündem
19 Mayıs 2015 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Hürriyet'in bildirisini Ahmet Hakan mı yazdı?

Ensonhaber, Hürriyet'in Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a cevaben yayınladığı bildiriyi Ahmet Hakan'ın yazdığını iddia etti.

Sitedeki habere göre, başyazıda yer alan ipuçlarının, yazarının Ahmet Hakan olduğunu işaret ettiğini öne sürüldü. Bu ipuçlarından biri de Necip Fazıl Kısakürek'ten alıntı yapılmış olması...

İşte o iddia:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa mitinginde yaptığı konuşmasında Mursi'nin idam haberini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak yapan Doğan medyasının internet sayfası Hürriyet'i sert sözlerle eleştirmişti.

Davutoğlu'nun "Türkiye'de şu anda Doğan medyasının internet sayfası üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, söylüyorum. Manşeti; 'Yüzde 52 ile oy alan Mursi idama mahkum oldu.' Ne demek istiyorlar!" dediği sıralarda Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Aydın Doğan'lı fotoğraf yayınlamıştı.

BİLDİRİYE AHMET HAKAN DOKUNUŞU

Hürriyet, bugünkü baskısında konuyla ilgili bir bildiri de yayımladı. Ancak bildiride dikkat çeken şey, şair Necip Fazıl Kısakürek'ten "Üstad Necip Fazıl" ifadesiyle alıntı yapılmasıydı.

"Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi bizi 'Öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya' mı yapmak istiyorsunuz?" ifadeleri, muhafazakar medyadan çıkarak Doğan Medya grubuna geçiş yapan 'Ahmet Hakan'ın dokunuşu var' dedirtti.