Polemik & Kulis
03 Tem 2017 17:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:57

Hürriyet'in 70 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı! Köşe yazarları şokta!

Hürriyet Gazetesi'nin 70 yıllık tarihinde yaşanmayan olay gerçekleşti. Olayın detaylarını Hürriyet'in eski müdürlerinden Erol Işık kaleme aldı.

Hürriyet Gazetesi’nin eski müdürlerinden Erol Işık, Habertam’da yazdığı köşesinde; gazete tarihinde ilk kez yazarların maaşlarını alamadığını belirtti.

Türk basının duayen ismi Erol Işık, bugün Habertam.com’da yazdığı köşe yazısında oldukça dikkat çeken ifadeler kullandı. 22 yılı aşkın süredir çalıştığı Hürriyet Gazetesi'nde son olarak Magazin Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Erol Işık, Hürriyet tarihinde daha önce eşi görülmemiş olayların yaşandığını dile getirdi.

İLK DEFA BÖYLESİ OLDU
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın başlattığı “Temiz eller operasyonu”nun tüm hızıyla sürdüğünü ve gazetede dönen dolapların bir bir açığa çıkarıldığını dile getiren Işık, ilk defa yazarların ay başında paralarını alamadığını da ifade etti. Erol Işık’ın yazısındaki şu kısımlar oldukça dikkat çekti:

70 YILDIR BÖYLESİ OLMADI
“Hürriyet’in 70 yıllık tarihinde yaşanmamış olan bir olay da bu aybaşında gerçekleşti. Hürriyet’te çalışan ofis boyundan teknik elemanına müdüründen muhabirine kadar herkes bilirdi ki, aybaşında maaşları hesaplarına yatar! Ancak en son aldığım bilgiye göre bu kez böyle olmamış. En azından yazarlar için böyle olmamış. Aybaşında banka otomatlarının başına ya da bilgisayarlarının başına geçip hesaplarını kontrol eden yazarlar, maaşlarının yatmadığını görünce büyük bir “şok” yaşamış.

YAZARLAR KORKUYA KAPILDI
Yanlış okumadınız, Bab-ı Âli’nin amiral gemisi yazarlarına maaş ödememiş! Hemen insan kaynaklarının telefonlarını arayan yazarlar, işten çıkarılıp çıkarılmadıklarını ve maaşlarının neden yatmadığını sormuş. İnsan kaynakları da “telaşa gerek olmadığını, maaşların yatırılmasında birkaç gün gecikme olacağını” söyleyerek yazarları rahatlatmış.

İşte Erol Işık’ın o yazısı:
http://www.habertam.com/kose-yazisi/hurriyet-tarihinde-gorulmemis-olay/84156

Erol Işık kimdir?
Erol Işık, Ağustos 1993'te Hürriyet Gazetesi Magazin Servisi'nde muhabir olarak göreve başladı. Hürriyet Gazetesi'nde muhabirlik dışında, istihbarat şefliği, haber müdürlüğü ve yazıişleri müdürlüğü görevlerini yürüttü. Hürriyet Gazetesi'ndeki son görevi Magazin Müdür Yardımcılığı'ndan Eylül 2010 tarihinde ayrıldı.  Işık, Aralık 2009 - Şubat 2011 tarihleri arasında Magazin Gazetecileri Derneği Başkan Vekilliği yaptı. Şubat 2011-Nisan 2013 tarihleri arasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in danışmanlığını yapan Erol Işık, 15 Nisan 2013 - 21 Nisan 2014 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un Basın Danışmanlığını yaptı.
Erol Işık, evli ve bir çocuk babasıdır.