Gündem
15 Eyl 2015 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Hürriyet'e üç ülkeden geçmiş olsun ziyareti!

Almanya, Fransa ve İngiltere’nin İstanbul’daki başkonsolosları, gazetenin geçen hafta uğradığı saldırılara karşı tepkilerini ortaya koymak üzere dün Hürriyet Gazetesi’nin İstanbul’daki merkezini ziyaret ettiler.

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen ve İngiltere’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’le görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve basın özgürlüğünün önemine ilişkin mesajlar verdiler.

AB’DE ENDİŞE KAYNAĞI

Almanya Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğüyle ilgili Türkiye’deki durumun Avrupa Birliği’nde herkesin radarında olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu (durum), hem bizim ülkelerimiz hem de genel olarak AB için endişe kaynağı. Biz burada aynı zamanda AB için önem taşıyan değerlerin yayılması için de bulunuyoruz, bu değerlerin Türkiye’de hâkim olmasını umuyoruz. İşlevsel bir demokrasinin tesis edilmesi için bu değerler çok önemli.” 

KINIYORUZ

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach da, “Buradaki tüm gazetecilere ve aynı zamanda bu ülkede basın özgürlüğüne inanan herkese geçmiş olsun demek istedik. Hangi taraftan olursa olsun, gazetelere karşı olan bu tür göz korkutma eylemlerinin geçmiş olduğunu umuyoruz” diye konuştu.

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage da “Basına karşı olan tüm saldırıları kınıyoruz. Vermek istediğimiz temel mesaj budur” diye konuştu.