Gündem
29 Ağu 2018 13:57 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

Hürriyet yöneticisine son veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı!

Hürriyet Gazetesinde yıllardır görev yapan Nezih Kutay akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti

Nezih Kutay için dün Üsküdar, Şakirin Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye katılan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Kutay için, “Hürriyet gibi bir gazetenin binasını yönetmek kolay bir şey değil. Egoları yüksek insanları yönetmek, kolay değil. Kimseyi kırmadan, herkesin sorununu çözecek şekilde işi yönetti. Çok erken kaybettik” dedi.

Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin de Nezih Kutay için, “Pek çok şeyi içine atan, belli etmeyen, sessizce sorunları çözen çok değerli bir insandı” diye konuştu.



Kutay’ın eşi Çiğdem Kutay başsağlığı dileyenlere tek tek sarılarak, “Keşke bir 10 yıl daha yaşasaydı...” diyerek gözyaşı döktü. Nezih Kutay'ın annesi Hazel Kutay da güçlükle ayakta durmasına rağmen oğlunun tabutuna sarılarak acısını dindirmeye çalıştı. Nezih Kutay’ın kızı Şebnem Kutay da cenaze boyunca annesiyle omuz omuza durup gözyaşı döktü. Aile adına taziyeleri kabul edenlerden biri de Nezih Kutay’ın ağabeyi Senih Kutay oldu.

Demirören Ailesi Nezih Kutay’ın cenazesine çelenk gönderdi. Mezunu olduğu Galatarasay Lisesi de çelenk göndererek Nezih Kutay’ı unutmadığını gösterdi. Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu üyesi olan Nezih Kutay’ın tabutuna Fenerbahçe bayrağı örtüldü. Helallik alınmasının ardından omuzlara alınan Kutay’ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.



MESAİ ARKADAŞINA SON GÖREV

62 yaşında akciğer kanserinden yitirdiğimiz Nezih Kutay’ı uğurlamaya uzun yıllar birlikte mesai yaptığı gazeteci dostları da katıldı.