Gündem
19 Haz 2010 08:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

HÜRRİYET YAZARLARININ BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TOPLU İSYANI

Ahmet Hakan'ın sunduğu tarafsız bölgeye katılan Hürriyet yazarları Başbakan Erdoğan'a isyan etti

Balyoz tahliyeleri CNN Türk ekranlarında ateşli bir polemiğe sahne oldu. Ahmet Hakan’ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge’ye Doğan Grubu yazarlarının isyanı damga vurdu.

Hürriyet yazarları Sedat Ergin, Nuray Mert ve Tufan Türenç, Başbakan Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltirken yüksek volümlü muhalefet yaptılar. Mert ve Türenç’in aksine sakin ve soğukkanlı yapısıyla bilinen Sedat Ergin bile açıktan Başbakan’a çaktı.

Sedat Ergin: Ben Başbakan’ın bu tahliyeler karşısındaki tavrını ve açıklamalarını çok yadırgadım. Adil bir tavır değil kesinlikle. Gerçekten çok yanlış oldu.

Programın bir diğer konuğu olan Zaman yazarı Ali Bulaç ise yer yer yaptığı itirazlardan pek sonuç alamadı. Bulaç’ın Ahmet Hakan’la girdiği bir diyalog ise hayli ilginçti. Medya etiği üzerine Doğan Grubu gazetelerini eleştiren Bulaç öyle bir yanıt aldı ki, Hakan sözü ’tencere dibin kara seninki benden kara’ demeye getirmiş oldu.

Ali Bulaç: Bu şikayet ettiğiniz tarzdaki haberler en çok sizin gazetelerinizde özellikle hürriyet’te çıkıyor bu nasıl çelişki.

Ahmet Hakan: Yapmayın ama o konuda kimse Zaman’la yarışamaz!

Ahmet Hakan’ın cevabı stüdyoda gülüşmelerle karşılanırken Ali Bulaç itiraz edemeden reklama gidildi.