Medya
16 Mar 2021 08:43 Son Güncelleme: 16 Mar 2021 09:23

Hürriyet yazarlarından Sofuoğlu'na eleştiri! Motosiklete hele ki tek başına bindirilmez yahu!

Kenan Sofuoğlu'nun 2 yaşındaki oğlunu tek başına motosiklet kullandırması sosyal medya tepki topladı. Hürriyet Kelebek'te Orkun Ün ve Savaş Özbey de Kenan Sofuoğlu'nu eleştirdi.

Motosiklet yarışlarında dünya şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu'nun 2 yaşındaki oğluna motosiklet şov yaptırması sosyal medyada eleştirildi. Yürekleri ağıza getiren görüntüleri izleyen Hürriyet Kelebek yazarları da Kenan Sofuoğlu'nu eleştiren iki yazıyla tepkilerini ortaya koydu. 

Orkun Öz, "Bu kadar küçük yaşta motosiklete, hele ki tek başına bindirilmez yahu ufacık çocuk!" uyarısında bulundu. Savaş Özbey ise "Ödüm koptu" dedi ve şöyle devam etti: "Diyeceksiniz ki “Sofuoğlu profesyonel bir sporcu. Elbette bilinçlidir, evladını tehlikeye atar mı?” Yahu ne derseniz deyin, ikna edemezsiniz. 

Orkun Öz, köşesinde Kenan Sofuoğlu'nun 2 yaşındaki oğluna motosiklet kullandırmasına karşılık şunları yazdı: 

BU OLMADI

Motosiklet deyince Kenan Sofuoğlu der, susarız! Kendisiyle çok gururlandık, çok alkışladık Kenan’ı. Ama hafta sonu izlediğim görüntü beni ayağa kaldırdı. Oğlu Zayn’ı motosiklete bindirdi ve “haydi oğlum” deyip pistte tek başına bıraktı Sofuoğlu. Çocuk henüz 2 yaşında bile değil ve tek başına motosiklet sürüyor! Sahi siz izlerken ne hissettiniz? Tamam, çocuklar erken yaşta spora başlatılabilir. Erken yaşta bir müzik aleti çalması teşvik edilebilir.Ya da satranç öğretilebilir mesela... Erken yaşta çok faydalı olur çocuklara. Ama bu kadar küçük yaşta motosiklete, hele ki tek başına bindirilmez yahu ufacık çocuk!

ÖDÜM KOPTU

Savaş Özbey'in "Ödüm koptu" diyerek kaleme aldığı yazısı ise şöyle:

Milli motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu’nun oğlu. Henüz 2 yaşında bile değil. Motosiklet sürerken videosunu paylaştı babası. Nasıl da sürüyor, virajları nasıl alıyor, inanamazsınız. 

Özel pistte, tamam. Kaskı falan kafasında, tamam. Eminim, geri kalan bütün önlemler de alınmıştır tabii... Yine de ödüm koptu. Diyeceksiniz ki “Normal bir durum. Yüzme gibi birçok başka spora da bu yaşlarda başlıyor sporcular...” Haklısınız ama yine de ödüm koptu. Diyeceksiniz ki “Yaşı tutmayan, ehliyetsiz kişilerin araç kullanması değil, trafiğe çıkması yasak...” Haklısınız ama yine de ödüm koptu. Diyeceksiniz ki “Sofuoğlu profesyonel bir sporcu. Elbette bilinçlidir, evladını tehlikeye atar mı?” Yahu ne derseniz deyin, ikna edemezsiniz. Ödüm koptu.