Gündem
18 Eyl 2014 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Hürriyet yazarından olay Vali Mutlu yazısı:Ömür boyu namaz kılsan...

Hürriyet yazarı Kanat Atkaya bugünkü yazısında, İstanbul Valisi Mutlu'nun merkeze alınmasının ardından, kendisine Gezi sürecini hatırlatarak eleştiri yaptı.

Sürpriz bir şekilde merkeze alınmasının ardından, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, attığı tüm tweetler ve tavırlarıyla gündemde hala sıcaklığını koruyor.

Hürriyet yazarı Kanat Atkaya da Vali Mutlu'nun ani gidişine değinenlerden. Atkaya bugünkü "Ben müsterih değilim Vali bey" başlıklı yazısında, merkeze alınmasını iki rekat şükür namazı kılarak karşıladığını belirten Vali Mutlu'ya Gezi sürecinde yaptıkları ve aldığı kararlar üzerinden çok sert bir eleştiri yaptı.

İşte o yazı:

Hüseyin Avni Mutlu'yu ben de "müsterih" bir vatandaş olarak yolcu etmek isterdim.

Kendi adıma görev süresi boyunca takip ettiğim ve yasalara göre suç kabul edilmemesi gereken gösterilerde, protestolarda, basın açıklamalarında, yürüyüşlerde yuttuğum biber gazını helal edebilirim.

...

"MÜSTERİHİM DEMEDEN ÖNCE HELALLİK ALMASI GEREK"

Fakat Cihan Kırmızıgül'ün... Fakat Uğur Kurt'un... Fakat melek yavru Berkin Elvan'ın... Ve fakat emrindeki memurların kontrolsüz şiddetinden, gaddarca muamelesinden bezenlerin, canı yananların, uzuvlarını kaybedenlerin, evlatlarını kaybedenlerin hakkını helal etmem mümkün değil. "Müsterihim" demeden önce onlardan helallik alması gerekiyor ki; kolaylıklar dilerim... Ömrünün kalan kısmını şükür namazı kılarak geçirse de bir Berkin'in hakkını ödemiş olmayacak gözümde. Müsterihmiş... Ben değilim. Bunu bilsin, bununla yaşasın...