Medya
22 Tem 2015 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Hürriyet yazarından gazetelerin yazıişlerine önemli uyarı!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yazısında, Suruç'ta meydana gelen terör saldırısına tepki göstermek amacıyla düzenlenen yürüyüş ve eylemleri "izinsiz gösteri" başlığıyla veren gazetelere seslenen Yılmaz, bu gazetelerin yazıişleri çalışanlarına çağrıda bulundu.

Yılmaz,"Polis İŞİD protestosuna neden kızdı?" başlıklı yazısında, dün okuduğu gazetelerde protestolar için "izinsiz gösteri" diye bahsedildiğini belirterek; "Hadi yandaş medyayı bir kenara bırakalım. Onlar kendilerini hükümetin yarı resmi yayını olarak konumlamışlar, onların ağzından yazıp çiziyorlar" dedi ve protesto gösterisinin Anayasal bir hak olduğunu hatırlattı. 

İşte Yılmaz'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Polis, IŞİD protestosuna neden kızdı?

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Suruç'taki terörist saldırısından sonra siyasi partilere ortak deklarasyon yayınlama çağrısında bulundu. Şöyle konuştu:
"Şimdi bu noktada 4 partinin genel başkanları olarak, tam da hükümet ortaklığı çabası içine girmişken, tam da böyle bir ortak akıl üretme çabası içine girmiş olduğumuz bugünlerde, 'Bu saldırının hedefi Türkiye'dir, Türk demokrasisidir'
diyorsak, şimdi 4 genel başkanın da bir araya gelerek, ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım. Ben bunu yapmaya hazırım."
Başbakan'ın "Türk demokrasisi saldırı altında" değerlendirmesi yaptığı andan üç­dört saat sonra, polis, İstanbul'da terörist saldırıyı protesto edenlerin üzerine basınçlı su ve biber gazı sıkıyordu.
İstanbul ile de sınırlı kalmadı, daha da ileri saatlerde neredeyse her yerdeki protesto gösterilerine müdahale edildi.Demokrasi Suruç'taki IŞİD saldırısının ardından, ülkenin dört bir yanında polis saldırısına maruz kaldı!
Arkada onlarca AİHM ve AYM kararı varken, polis barışçı bir şekilde terörü lanetleyenlere saldırdı, içlerinden bazılarını gözaltına aldı.
Bu nasıl "örnek" demokrasi?
Polis kimden yana? Yoksa polis şefleri, siyasiler kadar çabuk manevralanma yeteneğine sahip olmadıkları için hâlâ IŞİD'i "dost" mu sanıyorlar?
Bir eleştiri de gazetelerin yazıişleri çalışanlarına yapmak zorundayım.
Dün okuduğum gazetelerde, terörist saldırıyı protesto için yapılan gösterilerden "izinsiz gösteri" diye söz ediliyordu.
Hadi yandaş medyayı bir kenara bırakalım. Onlar kendilerini hükümetin yarı resmi yayını olarak konumlamışlar, onların ağzından yazıp çiziyorlar.
Arkadaşlar, protesto gösterisi için izin almak gerekmiyor. Bu temel bir insan hakkı, ifade özgürlüğünün ayrılmaz parçası!
Bununla ilgili onlarca AİHM kararı var. Bu kararlara çerçeve oluşturan AİHS var.
Sizler de eski ceberut devlet anlayışından kurtulamamış valilerin, polis müdürlerinin, bakanların, başbakanların ağzından konuşmayın lütfen.