Medya
13 Haz 2015 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Hürriyet yazarından çarpıcı analiz! Survivor All Star'da kim gider kim kalır?

Hürriyet yazarı Survivor All Star'da kim gider kim kalır analizi yaptı.

Survivor adasında son dönemece girilirken herkes yay gibi gergin. Hürriyet'ten Ceren Şehirlioğlu bugüne kadarki performansları, imajları, oy oranlarını analiz ederek ‘all star’ların final ihtimalini hesapladı. İşte o yazı..

TURABİ: MİNİBÜSÜNÜ SATAN BİLGE

O hepimizin çok yakından tanıdığı bir tip. Atarlı minibüs şoförü, bilardocuda pike çeken oğlan, sokak kavgasında en öne atlayan hırt, spor salonunda ayna karşısında bisepslerini öpen kaslı Türk erkeği. Lügati kıvrak argo süslemelerden ibaret. Elbette Türkiye’de milyonlarca Turabi olduğu için seveni de çok. Dolayısıyla (en azından doğal yollarla) henüz bir yere gitmiyor.

Elenme ihtimali: % 20 Diskalifiye ihtimali: % 60

HİLMİCEM: YANCI DELİKANLI

Kendini Turbo’nun gözünde mahallenin yiğidosu gibi izlemek egosunu okşamış olmalı. Başka türlü geçen yıllarda parandeler atan, neşeli, ‘iyi çocuğun’ ağalar gibi çardak altında kasılmasının açıklaması yok. İzleyici de bu durumdan işkillenmiş olmalı ki Hilmicem, yancı delikanlı rolüyle bir yere varamadı. Yine de kondisyon yerinde. Dokunulmazlığı kaçırmazsa finali görebilir.

Elenme ihtimali: % 10 Diskalifiye ihtimali: % 5

HASAN: BİR PAGAN RAHİBİ

Hasan adanın yüzyıllık ağacı gibi bir şey. Binlerce şey oluyor, bitiyor, millet birbirine giriyor. kafalar tosluyor, o müthiş yumuşak bir sesle ‘insanlığımızı unutmayalım’ gibi Dalai Lamalıklardan vazgeçmiyor. Pagan rahibi mübarek. Turabi ne kadar hamasiyse o öyle sakin. Sevindirici bir biçimde de izleyici aylardır onu birinci seçerek tavrını sükûnetten yana koyuyor. Yeri epey sağlam.

Elenme ihtimali: % 10 Diskalifiye ihtimali: % 1

BEGÜM: ORTAMIN EN BALLISI

Survivor’ın bir ballısı varsa o da kesin Begüm’dür. Her şeyin ehli, hiçbir şeyin ustası bir tip. Ancak ne yapıyor ediyor kendini sağlama almayı başarıyor. Zamanında Turabi’ye yaptığı epik konuşmayla epey oy topladı, sonra Hasan’ın yanına, ‘hırtlığa karşı büyük insanlık’ kulübüne yanaştı. Şimdi güçlü oğlanlarla finale yürümeyi planlıyor. Doğrusu şansı hiç de düşük değil.

Elenme ihtimali: % 40 Diskalifiye ihtimali: % 1

DOĞUKAN: EFENDİLİK DE BİR YERE KADAR

Turabi’nin deyişiyle ‘küçük enişte’ bu aralar pek mutsuz görünüyor. Sanki Gümüşlük’te bir sedire yayılıp saçındaki boncuklarla takılası varmış ama işte hatır gönül işi Dominik’te birtakım manyaklarla uğraşıyormuş gibi. Doğukan, ‘Barış Manço’nun oğlu’ kartı elini güçlendiriyor her zaman. Efendilik, dürüstlük bilmem ne kıvırmalarıyla bir süre daha devam edebilir ama final zor.

Elenme ihtimali: % 40 Diskalifiye ihtimali: % 5

MERVE: REKABET DAMARLARINDA

Sağduyulu halkımız nihayet milli sporcumuz Merve’nin yürek söken hırsının hakkını verdi. Konseyde birinci seçildi. Merve Aydın gibi rekabet arzusu damarlarını yaran bir insan için aylar boyu bir gram takdir alamamış olmak büyük psikoz sebebiydi. Ne kadar deli olursa olsun, adanın en hızlı, en güçlü yarışmacılarından biri. Ara sıra Turabileşmesine ancak bu sebeple göz yumabiliyoruz.

Elenme ihtimali: % 15 Diskalifiye ihtimali: % 20

SERENAY: BAYAN WILLIAM WALLACE

Hepiniz umarım artık anlamışsınızdır. Serenay annesi için, babası için burada. ‘ANNEM İÇİİİN!’ bir nevi Braveheart ‘FREEDOOOM!’ sloganı. Küçük denizkızı gibi adada dolandığı sıralar halkımız milli minnoş olarak onu bağrına basmıştı. Fakat küsmeler, ağlamalar, olay çıkarmalar. ‘Sırtımdan bıçaklandıımmm!’ gibi hıçkırıklar ortama fazla geldi. Vasatlığı devam ederse uğurlayacağız.

Elenme ihtimali: % 50 Diskalifiye ihtimali: % 10

HAKAN: İMAJ SORUNU VAR

Hakan’da bir sosyal tırmanıcılık bozukluğu seziyoruz. Sanki bir daha Behzat Ç. türü bir şansı yakalayamayacağından korkarak önüne gelen her ‘küçük ünlüler yarışması’ teklifini kabul edecekmiş gibi. Bir imaj sorunu da var üstelik. Hakan, Turabi’ye dayılanan delikanlı mıdır, yoksa güzel annesinin biricik oğlu mu? Büyük hareketleri seviyor ama sanırım halkımız aynı görüşte değil.

Elenme ihtimali: % 30 Diskalifiye ihtimali: % 40