Medya
10 Haz 2014 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:16

Hürriyet yazarından bomba iddia! Abdullah Gül havalimanı törenine neden gitmedi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. Havalimanı'nın temel atma törenine katılmadı. Peki neden? İşte Gül'ün o törende olmama nedeniyle ilgili bomba iddia...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen cumartesi yapılan İstanbul'a üçüncü havalimanının temel atma törenine neden katılmadı?

Bu sorunun yanıtını Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin bugünkü köşesinden verdi. Çankaya Köşkü kaynaklarına göre, Gül İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yapacağı görüşme için hazırlık yapmayı tercih etti. Ancak bu yanıt Sedat Ergin'i tatmin etmedi. Ergin, Abdullah Gül'ün 25 Aralık operasyonunda adı geçen işadamlarıyla aynı karede yer almak istemediğini iddia etti.

İşte Ergin'in o törene ilişkin yazdıkları..

TAM ERDOĞAN KONUŞURKEN...

Gül, geçen cuma günü Kale Grubu'nun bir tesisinin açılışı için İzmir'deydi. Akşamı burada geçirdi. Ertesi günü (cumartesi) saat 14.10'da Ankara'ya hareket etti. uçağı 15.00'e doğru Ankara'ya indi.
Köşk kaynakları. Gül ün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin pazartesi günü (dün) yapacağı ziyarete hazırlanmak için Ankara'ya gitmeyi tercih ettiğini bildiriyor. Bu ziyarete ilişkin hazırlık toplantısı cumartesi günü Çankaya Köşkü'nde saat 17.00 sulannda başlamış. Başbakan Erdoğan ise İstanbul'da temel atma törenindeki konuşmasına saat 16.30 sulannda başlıyor. Yani İstanbul'da temel atma töreni sürerken, Gül Ankara'da İran dosyası üzerinde çalışıyor.

Ruhani Ankara'ya dün sabah geldi. İran dosyasının hazırlığı pekâlâ pazar gününe kaydınlamaz mıydı? Neresinden bakılırsa bakılsın. Gül'ün törene katılmaması olağan durmuyor. Akla gelen.
Cumhurbaşkanı'nın , temel atma törenindeki fotoğrafın içinde yer almak istemediği için İzmir'den doğruca Ankara'ya gitmeyi tercih etmiş olmasıdır.