Gündem
19 Oca 2016 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Hürriyet yazarına yapılan saldırıyla ilgili yeni gelişme!

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a yönelik saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Kara önergede, saldırının işadamı Reza Zarrab’ın talimatıyla yapıldığı iddiasına ilişkin soruları Meclis gündemine taşıdı. Ahmet Hakan’ın, 1 Ekim 2015 tarihinde evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradığı belirtilen önergede, şunlar kaydedildi:

“Bu saldırganların emekli Özel Harekâtçı Yahya Kemal Gezer tarafından görevlendirildiği ortaya çıkmıştır. Yahya Kemal Gezer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Hakan’ı darp eden saldırganlarla birlikte hapis cezasına çarptırılması istenen sanıklardan biridir.

Bu saldırının düzenlenmesi talimatını Ahmet Hakan’ın kendisi hakkında yazdığı eleştirilerden rahatsız olan işadamı Reza Zarrab’ın verdiği ve Zarrab’ın bu amaçla Yahya Kemal Gezer’i görevlendirdiği yolunda İstanbul Emniyeti’ne ulaşmış herhangi bir bilgi var mıdır?

Bu olayın öncesinde ve sonrasında Reza Zarrab’ın özel koruması olarak görev yapan şahıslar ile Yahya Kemal Gezer arasında herhangi bir temas tespit edilmiş midir? Aralarında bir ilişki olup olmadığı telefon kayıtları üzerinden araştırılmış mıdır?

Bu olay sonrasında Reza Zarrab’ın koruma görevlileri ile İstanbul Emniyeti yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleşmiş midir?”