Medya
05 Eyl 2011 04:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:45

HÜRRİYET YAZARI UYARDI! HABERİN BAŞLIĞI DEĞİŞTİRİLDİ!

Hem Hürriyet gazetesi hem de Kılıçdaroğlu gülünç duruma düşecekti ki, gazetenin yazarlarından Vahap Munyar duruma müdahale etti...

MEDYARADAR - Hürriyet yazarı Vahap Munyar, gazetenin yazıişlerini uyardı, Kılıçdaroğlu'nun Somali'li öğrencilerle ilgili önerisini anlatan haberin başlığı değiştirildi.

Haberi, Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir yapmıştı. Kılıçdaroğlu'nun "Her üniversite 2 Somalili öğrenci alsın" sözü başlığa çekilmişti. Ancak Vahap Munyar yazıişlerine öyle detay bilgiler verdi ki, halihazırdaki başlık tam bir fiyasko olacaktı.

İşte Vahap Munyar'ın yazısından ilgili kısım...

BİRKAÇ gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Somali dramını görmek üzere gittiği Kenya’daki kamptan izlenim aktaran Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir’in haberinin birinci sayfadaki başlığını görünce itiraz ettim:

- Habere “Her üniversite 2 Somalili öğrenci alsın” başlığı atmanızı doğru bulmuyorum.
Yazıişleri Müdürlerimizden Arif Dizdaroğlu, itirazımın nedenini sordu:

- Süzer Holding Onursal Başkanı Mustafa Süzer’in iftarında Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, kendi alacakları tam burslu 10 Somalili öğrenciyle kampanya başlattı. O gece 7 üniversiteden toplam 70 öğrenciye tam burs sözü çıktı. Yücel, Yüksek Öğfretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’la görüştü. İki günde üniversite sayısı 28, tam burs alacak Somalili öğrenci de 235 oldu. Üniversiteler en az 5’er öğrenci alma sözü verdi.
Bunları anlattıktan sonra ekledim:

- İlk 7 üniveriste ve 70 öğrenciyi Milliyet’te Songül Hatusaru haber yaptı. Aynı gün ben de yazdım. Sonra tam burs sözü verilen Somalili öğrenci sayısının 235’e çıktığını da duyurduk. Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun “Her üniversite 2 Somalili öğrenci alsın” çağrısı biraz geride kalmıyor mu?

Arif Dizdaroğlu, gazete baskıya gitmeden önce birinci sayfadaki başlığı değiştirdi. Kılıçdaroğlu’nun bir başka mesajını başlıkta yansıttı.

CHP yönetiminden birileri üniversitelerin attığı adımı Kılıçdaroğlu’na aktarsa, başlamış kampanyaya omuz verip büyümesini sağlamaları daha doğru olmaz mıydı?

Vahap Munyar/Hürriyet