Medya
20 Mar 2021 20:04 Son Güncelleme: 20 Mar 2021 20:09

Hürriyet yazarı Orkun Ün'den Candan Erçetin'e istifa çağrısı! ‘Siz en iyisi bırakın’

Geçen günlerde evinde yangın çıkan şarkıcı Çılgın Sedat’ın MSG başkanı Candan Erçetin’e kendisini bir kere bile aramadığı için sitem ettiğini vurgulayan Hürriyet yazarı Orkun Ün, Erçetin'e istifa çağrısında bulundu.

Evinde yangın çıkan ve zor günler geçiren Çılgın Sedat, yaşadığı zor süreci ‘Demet ve Alişan ile Sabah Sabah’ programına anlatmıştı.

Çılgın Sedat olarak tanınan Sedat Kapurtu, üye olduğu Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’nin (MSG) başkanı Candan Erçetin’e olan kırgınlığını şu sözlerle dile getirmişti:

"BİZİM SİZİN GİBİ İNSANLARA İHTİYACIMIZ YOK"

"Bu tarz başkanlık yapacaksanız yapmayın, bizim sizin gibi insanlara ihtiyacımız yok. Bana sanatçı olduğumu unutturdunuz. Beni üyelikten de atabilirsiniz.

Hadi kurumun başkanlığını geç, bir sanatçı arkadaşına geçmiş olsun demez mi? Buradan sesleniyorum. Mümkün mertebe çok hızlı bir şekilde istifa edin gidin."

İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDU

Çılgın Sedat'ın Erçetin'e olan kırgınlığını belirtmesinin ardından Hürriyet yazarı Orkun Ün, bugünkü köşesinde yer verdiği ifadelerde, Çılgın Sedat'ın tartışmasız haklı olduğundan söz ederek Candan Erçetin'e istifa çağrısında bulundu. Orkun Ün'ün söz konusu yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Meslek birliğinin üyelerinden olan Çılgın Sedat, başkan Candan Erçetin’e okkalı bir sitem etti. “Siz benden sorumlusunuz, insan bir arar. Bizim sizin gibi insanlara ihtiyacımız yok” dedi.

Yahu adamın evi gözlerinin önünde yandı. Kül oldu koca ev. Her şeyi geçtim Candan Hanım, etmeyin yardım tamam... Ama bir telefon da edilmez mi? Bir geçmiş olsun denmez mi?
Yalandan da olsa ‘bir şeye ihtiyacın var mı Sedat’ diye sorulmaz mı? Aramamış Candan Erçetin. Çok ama çok ayıp etmiş. Aslında şu pandemi döneminde sıkıntılı günler geçiren müzik sektöründe birçok kişinin sıkıntısı oldu bu meslek birlikleri.

‘Toplanan aidatlar ya da şarkıların telif haklarından gelen paralarla zor durumdaki müzisyenlere destek olsanıza’ diye isyan ediyordu sektör çalışanları. Çılgın Sedat’ın bu çıkışıyla tüm bunlar yeniden gelmeli gündeme. Meslek birliği dediğin...

Maddi manevi yanında olur üyesinin
Başkasına muhtaç etmemeye çalışır üyesini
Bir kalkan olur üyesinin etrafında
Yağmasa da gürler yahu...

Ama Candan Erçetin’in başında olduğu MSG, bırakın bunları yapmayı bir telefon açıp ‘geçmiş olsun’ bile demiyor.

Hadi diyelim Candan Hanım duyarsız böyle olaylara.

Başkan yardımcısı Ferhat Göçer ve Harun Tekin de mi ‘bu iş böyle olmaz’ diye isyan etmiyor.
Yönetim kurulunda olan ünlü orkestra şefi Tarık Sezer de mi ses çıkarmıyor.
Nesimi Çimen’in torunu, Mazlum Çimen gibi usta bir müzisyenin oğlu Saki Çimen kendini ortaya atıp;

‘Abilerim ablalarım, bizim adımız niye meslek birliği’ demiyor mu?

Bence; bırakınız Candan Hanım. Siz bu yöneticilik işinin altından kalkamadınız. Nefes olacağınıza, üyelerinize dert oldunuz. Bir kriz planınızın olmadığını şu süreçte açık ettiniz. O yüzden siz en iyisi bırakınız Candan Hanım"