Medya
29 Ağu 2013 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

HÜRRİYET YAZARI O KANALA KIZDI; MÖÖ'LEMEK İSTİYORUM SAYIN SEYİRCİLER!

Hürriyet yazarı, stüdyoda tepki olarak öküz ağırlayan Kanal T'yi bugünkü köşesine taşıdı!

Hürriyet Gazetesi yazarı Kanat Atkaya, stüdyoda tepki olarak öküz ağırlayan Kanal T’yi bugünkü köşesine taşıdı.

İŞTE O YAZIDAN BİR BÖLÜM :

Möö’lemek istiyorum sayın seyirciler

PEK çok ünlü mizahçı, gerçek hayatın bazı durumlarda mizahı sollayacak şekilde aktığını söyler.

Basit gerçeklik benim diyen mizahçının aşamayacağı bir komediye dönüşebilir.

* * *

Mesela...
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in Başbakan Erdoğan’ın canlı yayında ağlaması sonrasında başlayan tartışmalara cevaben “Bugüne kadar sığırların ağladığı görülmemiştir” dediği gün Kanal T, canlı yayında bir öküz ağırladı.
Kanal T Haber Dairesi Başkanı Fethi Akar ve sarı kravatı (dikkat çekmemesi imkânsızdı, o bakımdan vurgulama ihtiyacı duydum), adı belirtilmeyen bir öküzle gündemi değerlendirdi.
Olaylar şöyle gelişti...
“Televizyon tarihinde bir ilk” diyerek yerinden kalkan Fethi Akar, soyadını belirtmediği spiker Resmiye Hanım’ın “Bütün bunlar şu anda gerçekten oluyor di mi? Stüdyoda bir öküz var di mi? Alan açın bayılacağım” ifadesi eşliğinde buzağıdan hallice büyükbaş arkadaşımızın yanına yürüdü.

* * *

İlk sözleri “Merhaba sevgili öküzüm, öküz kardeşim merhaba. Şu anda herkes seni izliyor; katliamları nasıl izliyorlarsa şu an seni izliyor. Güzelsin, güzel. Sen bazı insanlardan daha insancılsın. Yüce yaradan seni öyle yaratmış ki; peynir için, süt için vesile oluyorsunuz sizler. Yiyoruz, içiyoruz. Şu anda sormak istiyorum sizler ağlıyor musunuz, soruyorum?” oldu.
Röportaj sırasında yer yer “İnek” olarak da seslendiği ve ismini öğrenemediğimiz (Kulak numarası 2126) sevimli hayvan ise kamerayı yalama girişiminde bulunarak ve kulaklarını sallayarak karşılık verdi.
Fethi Akar, şahsen şoklanmış palmiye ifadesiyle izlediğim röportajına öküzün söylemediklerini tercüme ederek devam etti, sağ olsun:
“Bu kıymetli öküz kardeşimiz bana diyor ki... Katliamlara sessiz kalmış bu insanlık diyor. Biz ağlamayız diyor. Ama insanoğlu ağlar...”

* * *

Bu sarsıcı tespitin ardından konu kaçınılmaz olarak Başbakan Erdoğan’ın ağlama mevzuuna geliyor.
Fethi Akar, Başbakan’ın insani duygularla ağladığını vurguladıktan sonra objektif habercilik mesajını vermeyi de ihmal etmiyor: “Eğer siyaseten ağladıysa vallahi de billahi de Kanal T olarak, temiz toplumun tercihi olarak onun da karşısında oluruz...”
“Yıkılmadım ayaktayım” konumunu korumaya çalışan Resmiye Hanım ve biz seyirciler, bu über-gerçekçi röportajın finaliyle bir daha şok ırmaklarında raftinge çıkacağımızın farkında değiliz henüz...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN