Medya
05 Haz 2015 16:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Hürriyet yazarı Can Dündar'ı bombaladı! Gelen belgeyi basmak gazetecilik mi?

Hürriyet yazarı Akif Beki, Can Dündar'ın kendisine servis edilen belgeleri basmaktan başka bir gazetecilik yapmadığını savundu.

Adana'da durdurulan MİT TIR'larında bulunan silah ve mühimmat görüntülerini yayımladığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet tarafından ağır eleştirilerle hedef gösterilen Can Dündar'a bir tepki de Hürriyet yazarı Akif Beki'den geldi.

Beki bugünkü yazısında Can Dündar'ın gazetecilik yapmadığını, 'birilerinin' ona servis ettiği bir takım belgeleri, kendisinden istenilen tarihte bastığını ifade etti.

GELEN BELGEYİ ALIP BASMAK GAZETECİLİK Mİ?

İşte Akif Beki'nin yazısındaki o bölümler:

Ortada bir gazetecilik başarısı mı var ki alkışlayalım? Ne başarısı, çabası mı var?

Yaptığı, başkası tarafından üretilmiş bir içeriği iletmek. Rolün, aracılıktan ibaret. Ne haberi üreten merkezde yerin var ne kurulan düzenekte bir mahallin. Kurgusunda nokta kadar dahlin bile yok. Bu tertibin ürünü, işlendikten sonra hazır kalıp gönderiliyor sana. Alıp basıyorsun. Katkın ne, gazetecilik çaban neresinde bunun. Üstelik, inisiyatif baştan sona postanın kaynağında. Onun yazdığı senaryoda, onun biçtiği rolü oynuyorsun. Zamanını da şeklini de o belirliyor. Hesaba nasıl geliyorsa sen ona uyuyorsun. Bir de alkış bekliyorsun..

IŞİD'E SİLAH VEREN KİM, CAN DÜNDAR İYİ BİLİYOR

Gerçeği öğrenmek mi istiyorsunuz. Suriye'de kimin kimle savaştığına bakmanız yeter. IŞİD Halep'e ağır bir saldırı başlattı, muhalif grupların üstüne yürüyor. Bilin bakalım IŞİD'i kim destekliyor. Şam rejimi, yani Esad'ın ordusu.

Esad'ın kara kuvvetleri gibi çalışan bir örgüte, Türkiye'nin silah gönderdiğini söylüyorsunuz. Bu mudur, Cumhuriyet'in güya ortaya çıkardığı gerçek? Yani Can Dündar Türkiye ile müttefiklerinin, Esad - IŞİD ittifakını değil de onlara karşı savaşan muhalifleri donattığından habersiz öyle mi? Hadi canım siz de..