Medya
05 Eyl 2013 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

HÜRRİYET YAZARI, BAŞBAKAN'A SORU SORAN BEYAZ TV SPİKERLERİNİ Tİ'YE ALDI!

Beyaz TV'de yayınlanan Usta'nın hikayesi adlı "belgesel" ilginç yankılar almaya devam ediyor.

’Belgesel’ için soru anahtarı

SAYIN efendim, enginde kabaran dalgaları andıran heyecanıma gem vurmaya çalışarak, yüce affınıza sığınarak, sizi de rahatsız etmemeye dikkat ederek sormak isterim:

Nasılsınız, iyisiniz inşallah ve de maşallah?

*

Eyy cihan lideri, mitinglerin efendisi, kongrelerin kaplanı, salonların efendisi, mahallelerin hamisi... Başıma bir şey gelmeyecekse, sesimin tonunu uyuyan bir bebeciği rahatsız etmeyecek şekilde akort ederek soracağım: Limon mu, sirke mi? Turşusal bakımdan yani...

*

Boyuna bosuna, özenle seçilmiş kravatlarına, ceketinin iç cebinde saklanan tarağına kurban olduğum yüce insan... Sadece ben değil, sadece ülkemiz ve komşularımız değil, sadece bu dünyadakiler de değil, tüm Güneş Sistemi merak etmekte... Uygun görürseniz cevap bahşediniz lütfen: Kahveyi sütlü mü içeriz sade mi?

*

Her şutu 90’a giden, kalecilere tatlı bir endişe salan şampiyon insan, atlet komple bünye... Manyakça bir merak içinde soruyorum: Araba kaç yapıyor?

*

Bir of çekse Himalayalar’da tektonik değişiklik yaratacak derecede insanlık için dertlenen, otobüsten çocuklara oyuncak, kürsüden halkın kalan kısmına çelenk fırlatırken bu sevgiyle hep tam isabet sağlayan kunt şahsiyet... Af buyurunuz, bütün cesaretimi toplayarak geliyorum bu sefer: Saat kaç?

*

Fırtınam, felaketim, hasretim... Şiddetin ne hoş, ne güzel şefkatin; sordukça sorasım geliyor: Bu otobüs Aksaray’dan geçiyor mu? Geçebilir mi yani? Tabii siz bilirsiniz yine...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN