Medya
08 Eyl 2015 14:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Hürriyet yazarı atılan taşı paylaştı! "Kağıt taşı yener"

Hürriyet yazarı Kanat Atkaya, köşesinde Hürriyet gazetesinin camlarına atılan taşlardan birinin fotoğrafını yayımladı.

Hürriyet gazetesi yazarı Kanat Atkaya, bugünkü köşesinde, Hürriyet binasına AKP'liler tarafından yapılan taşlı sopalı saldırıya değinerek atılan taşlardan birinin fotoğrafını paylaştı.

Kalemle taşın yan yana durduğu fotoğrafa değinen Atkaya "Taş-Kâğıt-Makas oyununu bilirsiniz değil mi? Kâğıt taşı yener.." diye yazdı.

Atkaya'nın yazısı şöyle:

"Hürriyet'in İstihbarat Servisi'nin müdürü Celal Korkut gazetemizin emektar, altın kalpli, çok ama çok sevilen bir simasıdır.

İşini layıkıyla yapmasının yanı sıra deneyimlerini gençlerle paylaşmayı, onları yetiştirmeyi de seven canımızın içi Celal Abi'miz, dün instagram hesabında kendi çektiği bir fotoğrafı paylaştı.

Fotoğrafta bir kalem, bir de pazarı pazartesiye bağlayan gece binamızı "ziyaret edenler" tarafından fırlatılan kocaman taş parçası vardı.

Gazeteciler veya fotoğrafla uğraşanlar bilir...

Bazı durumlarda fotoğraflanan objenin boyutlarını görenlerin daha iyi algılaması için yanına herkesin büyüklüğü hakkında fikir sahibi olduğu tanıdık bir başka obje konulur.

Bu çoğunlukla bir çakmak, bir sigara paketi veya bir kalem olur.

Celal Abi kalemle taş parçasını birlikte fotoğraflarken fırlatılan taşın (taşlardan bir tanesinin diyelim daha doğru olsun!) boyutlarını gösterirken bir mesaj da vermiş oluyordu:

Kaleme karşı taş...



Başlarını AKP'nin 7 Haziran'da vekil yaptığı Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın çektiği eli sopalı gruptan bazı kişilerin attığı taşlardan biri işte...

Troller ve onların istihdam edilmiş haline verilen unvanla "kasssteci" olarak sosyal medyada, kendilerine tahsis edilmiş sütunlarda, televizyon programlarında pişirilen linç dizaynında çalışanlar dışında kimsenin sevindiğine inanmadığım, inanmak istemediğim taşlardan biri...

Olaydan sonra arayıp soran, geçmiş olsun dileklerini ileten dostlara teşekkür ettikten sonra "Celal Korkut bir fotoğrafla özetlemiş vaziyetimizi" demekle yetindim...

*

Toprağın kan sızdırdığı günler...

Acının katlanarak büyüdüğü günler...

"Düşman bulamazsak icat edelim; seçimlerde çalışıyordu bir zamanlar" diyerek evde tutulanların sokağa salınma provalarının yapıldığı günler...

Demokrasi ve gelecek umutlarına mevzi kaybettirilmeye çalışılan, korku ve tehdit ve şiddetle "adam sindirilebileceğinin" düşünüldüğü günler "Hassasiyeti kaşınmış" tiplerle Hürriyet binasına baskın veren milletvekilinin "1 Kasım'dan sonra defolup gidecekler" nutukları attığı günler...

*

O taşlar 67 yıldır her türlü baskıya, saldırıya, tehdide pabuç bırakmamış olan Hürriyet'i korkutmaz, fırlatanların korkusunu gösterir sadece.

Rotatifler döner, kâğıt topları gazete olur, haber okura ulaşır.

"Taş-Kâğıt-Makas" oyununu bilirsiniz değil mi?

Kâğıt taşı yener.."