Medya
07 Haz 2010 13:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

HÜRRİYET SPOR SERVİSİ O ARAŞTIRMAYA NE DEDİ?

Hürriyet spor servisi gazetenin okur temsilcisi Faruk Bildirici'nin yaptırdığı o araştırmaya ne yanıt verdi?

Geçen haftaki köşesinde Hürriyet'in yanı sıra Milliyet, Sabah ve Habertürk'ün spor sayfalarında futbol takımlarına ayrılan alanın dengesiz olduğunu gösteren bir araştırmayı yayınlayan Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici, bugün de köşesinde Hürriyet Spor Servisi'nin yeni Müdürü Mehmet Arslan'dan gelen yanıtı aktardı.

İşte Arslan'ın araştırma ile ortaya çıkan sonuçlara yorumu:

"Araştırmayı hem bir sporsever, hem de spor servisi sorumlusu olarak ilgiyle okudum. Bizler açısından yol gösterici olan bu içerik için teşekkür etmeliyim. Evet, rakamlar açık, spor sayfalarında büyük kulüplere çok daha fazla yer ayrılıyor. Araştırmaya katkıda bulunmak amacıyla bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum.

1- Araştırmayı okurken, ülkemize özel bazı gerçekleri göz ardı etmemek gerekir. Türkiye'de taraftarların dağılımı -örneğin İngiltere gibi- homojen değildir. İlgi tamamen büyüklere yönelmektedir.

2- Trabzonspor, Bursaspor gibi kulüplerin sayfalarda çok fazla yer bulamadığının altı çizilmiş. Doğru ama araştırmaya Bursa'da ve Trabzon'da yayınlanan Hürriyet'in son derece çağdaş ve bu kulüplere kimi zaman iki sayfa yer ayıran gazeteleri ilave edilmemiş.

3- Büyükler adına verilen haberlerin diğer takımlar üzerinde psikolojik baskı oluşturduğu yönündeki eleştiriye katılmam mümkün değil. Tam aksine büyükler için verilen haberlerin içeriği çoğu zaman diğer takımları değil, büyük takımları psikolojik baskı altına alacak içerikte olmaktadır.

4- Araştırmanın gösterdiği en çarpıcı gerçek, "Futbol dışındaki spor dallarının çok az haber olması." Hürriyet Spor Servisi olarak bunun sıkıntısını bizim de yaşadığımızı belirtmeliyim. En kısa sürede, polemik ve demeç gazeteciliğinden uzak, bilgiye, habere ve araştırmaya dayalı spor sayfaları için çaba harcayacağımızın sözünü veriyoruz."

Zaten Doç. Dr. Abdülrezak Altun'dan spor sayfalarını araştırması talebinde bulunurken amacım spor haberciliğine katkıda bulunmaktı. Yanlışın düzeltilmesi konusunda Mehmet Arslan ile görüş birliği içinde olmamız bu açıdan sevindirici. Bir yanlışa işaret etmek ne kadar önemliyse, karşı tarafın eleştiriyi hoşgörüyle karşılaması da o kadar önemli. Umarım diğer üç gazetenin spor servisleri de bu araştırmadan kendilerine pay çıkarır..."