Polemik & Kulis
30 Nis 2020 10:15 Son Güncelleme: 30 Nis 2020 11:52

Hürriyet muhabirinden Fatih Altaylı’ya yaylım ateş! ‘Turgay Ciner’i kaçakçılıkla suçladın’

Hürriyet'in deneyimli Beşiktaş muhabiri İsmail Er ile Habertürk yazarı Fatih Altaylı arasındaki tartışma alevleniyor.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın son dönemde Hürriyet Gazetesi’ni hedef almasının ardından geçtiğimiz gün Hürriyet’in deneyimli ismi İsmail Er’den dikkat çeken bir çıkış gelmişti.

Er, Altaylı’yı çok sert sözlerle eleştirmiş ve bir zamanlar Hürriyet’te çalışan Altaylı’nın kendi eş, dost, çocuk ve akrabalarını işe soktuğunu iddia etmişti.

Altaylı söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetti ve “Eşim Hürriyet’te asla çalışmadı. Gazetenin kapısından üç kere girmiştir. Ben Hürriyet’te çalışırken kızım 3 yaşındaydı hangi damat” ifadelerini kullandı.

İsmail Er ise bu cevap sonrası Altaylı’nın geçmiş dönemde şu anki patronu Turgay Ciner’i hedef aldığı yazıları gündeme getirdi.

Dönemin birçok genel yayın yönetmeninin saldırganlıkla belli koltuklara oturduğunu öne süren Er, “Altaylı ironi yapmış galiba. Kimin damadı ve kızını kast ettiğimi çok iyi biliyor olmalı. En tepedeki olduğunu bilmeyecek ne var. Hürriyet’te iken Turgay Ciner, Habertürk’e geçince de Aydın Doğan’a yazdıklarınız ortada. Bu arada yalanı da sizlerden öğrendik… Gazetecilik şantaj işi değil. Turgay Ciner'e kaçakçı diyeceksin sonra kurumunda sorumluluk alacaksın. Buna ne derler biliyor musun” dedi.

Deneyimli gazeteci bir başka tweetinde ise “Fatih Altaylı, Hürriyet'te iken Turgay Ciner'i yerin dibine sokmuştu. Tehtid mi, yoksa nedir Gazetesine GYY olmak için mi” ifadelerini kullandı.

Altaylı ise son attığı twitte İsmail Er'i mahkemeye vereceğini duyurdu.