Gündem
27 Ağu 2011 12:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:44

HÜRRİYET MUHABİRİ LİBYA'DAKİ İSYANCILARI NASIL İKNA ETTİ?

Hürriyet muhabiri Sebati Karakurt Libya'da yoğun çatışmaların yaşandığı Sidre'ye girmelerine izin vermeyen isyancıları ikna etmek için bakın nasıl bir taktik izledi.

Sebati Karakurt, Libya’da yaşadıklarını Hürriyet’te şöyle anlattı:

’Erdoğan’ın selamını söyledim isyancıların arabasına bindim’

Ülkenin en büyük rafineri ve petrol işleme tesislerinin yer aldığı Ra’s Lanuf’dan öteye basın mensuplarının geçmesine izin verilmiyor. İsyancılar, gerekçelerini parmakla işaret ederek gösteriyor. Karşılıklı ağır top atışlarının sesi ve toz bulutları, durumun ciddiyetini anlamamı sağlıyor. Ancak, “Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Polat Alemdar’ın selamlarını iletince isyancılardan birini, arabasına binmek üzere ikna ediyorum. Yol, kıyamet sonrasında geçen Mad Max filmlerinin doğal platosu gibi. Makinelilerin bulunduğu döküntü kamyonetler, kum gözlüğü takmış, bandanalı, Metallica ve Pink Floyd gruplarının tişörtlerini giymiş silahlı isyancıları çatışmaların göğüs göğüse yaşandığı cepheye taşıyor.

NTV’ye top mermisi

NTV ekibinden Yağız Şenkal ile Murat Dündar’ın 200 metre yakınında bir top mermisi gürültüyle patlayarak büyük bir çukur açıyor. Toz duman içinde kalan NTV ekibi, sağ salim ayağa kalkıyor. Rafineriye giden petrol boru hatlarından biri sabote edilmiş. Çıkan duman gökyüzünü karartıyor. Bu hengamenin arasında isyancılar, sabotaj için sızmaya çalışanlarla da zaman zaman çatışıyor. Sidre’deki duruma bakıldığında, Kaddafi güçlerinin kolay lokma olmadığı anlaşılıyor. Çatışma yoğunlaşınca, isyancılar bizi cephenin gerisine gönderiyor. Daha önce tanıştığım Ömer Muhtar grubunun tankçılarını, ağaçlık alanda kamufle olmuş halde buluyorum. Esprili, üniversiteli isyancılar, tankla birkaç havalı numara yaparak bir günde ne kadar ustalaştıklarını göstermek istiyor.