Medya
02 Eyl 2017 18:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:05

Hürriyet köşe yazarı Melis Alphan'ın yazısı Twitter'ı salladı: 'Türkiye'de 10 evden 4'ünde ensest yaşanıyor'

Hürriyet yazarı Melis Alphan, Murat Başoğlu'nun öz yeğeniyle yaşadığı ilişki sonrası gündeme gelen ensestle ilgili tartışma yaratan bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Melis Alphan, Murat Başoğlu’nun öz yegeniyle yaşadığı skandal ilişki sonrası gündeme gelen ensestle ilgili çarpıcı rakamlara yer veren bir yazı kaleme aldı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü ile görüşen Alphan, Türkiye’deki ensest ilişki oranını yüzde 40 oranında olduğunu aktardı.

Yazının ardından Alphan’a Twitter’da tehdit ve hakaret içeren mesajlar yazıldı. Bazı kullanıcılar Alphan’ın Murat Başoğlu’nu aklamak ve ensest ilişkisini normalleştirmek için tüm Türkiye’yi suçladığını da iddia etti. Bir grup ise Alphan’a TCK 301'den (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama) dava açılması gerektiğini iddia etti.

ALPHAN: YAPANLAR DÜŞÜNSÜN

Tepkiler sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Alphan, “Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301'den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün” dedi.

Alphan’ın açıklaması şöyle:

Yüzde 40 ensest oranına itirazınız var ama kardeş çocuklarının zorla evlendirilmesini onaylıyorsunuz yani, doğru mu anlıyorum? Komik

Kendinle yüzleşeceksin Türkiye toplumu. Er ya da geç. Ne kadar erken, o kadar iyi.

Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301'den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün.




Melis Alphan, "Murat Başoğlu'na niye şaşırıyoruz; Türkiye’de ensest oranı yüzde 40" başlığıyla yayımlanan yazısında, "Murat Başoğlu ile yeğeninin ilişkisini konuşmayı bitirdiysek eğer, ülkemizdeki ensest gerçeğini etraflıca konuşmaya başlasak mı artık?" demiş, devamında şunları kaydetmişti:

"18 yaşını bitirmesine rağmen başka şehirde kazandığı üniversiteye kızını göndermeyen babanın devam eden cinsel istismarını konuşalım mı? Evde silah bulunduran, emekli başçavuş adamın 18 yaşını doldurmuş, beyni ve ruhu güya özgür ama korku içindeki kızını konuşalım mı? Kendini kurtaramayan, korkudan ödü patlayan bu kız ve onun gibilerini konuşalım mı?

"Televizyonlardaki tartışma programlarında bir kez olsun memleketteki ensest sorununu konuşalım mı?

"Gazetelerde Murat Başoğlu haberleri kadar bile yer bulamayan ensest vakalarını konuşalım mı?

"Hazır mısın Türkiye? Kendinle yüzleşmeye hazır mısın?"