Polemik & Kulis
05 Haz 2020 14:14 Son Güncelleme: 05 Haz 2020 14:27

Hürriyet ile yolları ayrılan isimden Ahmet Hakan’a zor soru! Böyle öncülük mü olur?

Eve gönderilen tebligatlarla işlerine son verilen Hürriyet çalışanlarından İpek Yezdani, Ahmet Hakan’a sosyal medyadan tepki gösterdi.

Geçtiğimiz kasım ayında 45 çalışanını skandal bir tebligat usulü ile işten çıkaran Hürriyet Gazetesi’ne sosyal medyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Demirören Medya grubu bünyesindeki Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın yayınlarına artık internet üzerinden devam edeceğine dair iddialar çıkmıştı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise bu iddiaları yalanlamış, birkaç gündür "Hürriyet'in sektörün öncüsü olduğuna ve birilerinin bunu çekemediğine" dair yazılar kaleme almıştı.

Ahmet Hakan’ın bu yazılarına tebligatla işine son verilen eski Hürriyet muhabiri İpek Yezdani’den tepki geldi.

Yezdani paylaşımında, “@ahmethc Hürriyet’in sektörün öncüsü olduğunu iddia etmişsiniz ama işten çıkardığı 45 gazetecinin yasal haklarını ödememekte ısrar edecek kadar kanun tanımaz olduğunu söylememişsiniz. Böyle öncülük mü olur? Hürriyet ancak sektörün emek hırsızı olabilir, öncüsü değil.” ifadelerini kullandı.

İşten çıkarılıp tazminatı ödenmeyen diğer eski çalışanlar Yezdani’nin paylaşımını retweet ederek sözlerine destek verdi.