Polemik & Kulis
10 Ağu 2015 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Hürriyet Gazetesi'ndeki tensikat depremi Ankara'yı da vurdu!

Hürriyet gazetesinde Yalçın Doğan'la birlikte başlayan işten çıkarmalar sürüyor. Gazetenin Ankara bürosunda bugün iki deneyimli muhabir işten çıkartıldı.

Hürriyet gazetesinde Yalçın Doğan'la birlikte başlayan işten çıkarmalar sürüyor. Gazetenin Ankara bürosunda bugün iki deneyimli muhabir işten çıkartıldı. İstanbul merkezde ise onlarca kişinin işten çıkartıldığı belirtiliyor.

Hürriyet, geçen hafta sürpriz bir biçimde, yazarlardan Yalçın Doğan'ın işine son vermişti. Doğan, AK Parti iktidarından gelen baskıyla işine son verildiğini söylerken Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, "Yazarımız Yalçın Doğan'la maalesef yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Yalçın Doğan'la ilgili olarak hükümetten kaynaklanan herhangi bir baskı söz konusu olmamıştır. Bu tasarrufa başka birimlerdeki bazı çalışanlarımızı da kapsayan gazetedeki genel bir tensikat kararı çerçevesinde gidilmiştir" demişti.

HER SERVİSTEN İKİ KİŞİ
Ergin'in bu açıklamasının ardından gazetenin İstanbul'daki merkezinde her servisten 2 kişi olmak üzere onlarca kişinin işten çıkartıldığı belirtilirken Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı ve Trabzon Temsilcisi İbrahim Sezen, magazin servisinden Demirhan Hararlı, kültür sanat servisinden Ezgi Atabinen, gazetenin eklerinden Burak Kuru, yazı işleri editörlerinden Ercan Meriç ve ismi Hürriyet'le özdeşleşmeye başlamış, deneyimli adliye muhabiri Ali Dağlar'ın işine geçen hafta son verildi.

TENSİKAT ANKARA BÜRO'YU DA VURDU

İşten çıkarmalar da bugün de gazetenin Ankara bürosuna sıçradı.
Adı Hürriyet'le özleşmeye başlamış deneyimli Başbakanlık muhabiri Selçuk Şenyüz ile Diplomasi Muhabiri Zeynep Şafak işten çıkartıldı. Şenyüz ve Şafak'a işten çıkarılmaları konusunda gerekçe bildirilmediği öğrenildi.