Polemik & Kulis
07 Kas 2022 12:30 Son Güncelleme: 07 Kas 2022 12:37

Hürriyet Gazetesi'nde üst düzey atama! Temsilci Yardımcısı kim oldu?

Kariyerine Hürriyet Dergi Grubu’nda başlayan isim yaklaşık 20 yılın ardından yeniden Hürriyet Gazetesi’nde…

Kariyerine Hürriyet Dergi Grubu’nda başlayan Gonca Şenay yaklaşık 20 yılın ardından yeniden döndüğü gazetede Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın yardımcılığı görevine getirildi. Temsilci yardımcısı olan Şenay ile Hande Fırat’ın mazisi üniversite yıllarına uzanıyor. İki isim CNN Türk’te de uzun yıllar birlikte görev yapmışlardı. Şenay’ın Hürriyet’ten CnnTürk’e, Al Jazeera ve TRT’ye uzanan bir kariyer geçmişi var. Son alarak TRT’den ayrılan Şenay, bundan sonra Hürriyet Gazetesi Ankara bürosunda Temsilci Yardımcısı olarak görev yapacak. Şenay; gazetenin ilk haber toplantısına da bu sabah katıldı. İyi derece İngilizce bilen Şenay evli ve Şenay’ın bir çocuğu var.

GONCA ŞENAY KİMDİR ?

TED Ankara Kolejinin ardından, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ve University of Michigan- Knight Wallace Fellow ‘da eğitim gördü.

İş hayatı:

1996-2002
Muhabir
Ekonomist Dergisi
Haftalık olarak yayınlanan Ekonomist Dergisinde özel sektör ve Türkiye’deki makroekonomik gerçekleşmeleri takip etti. Ayrıca siyasi gelişmelerin ekonomiye yansımalarına ilişkin özel haber ve röportajlar çalıştı.
2003-2011
Muhabir
CNNTÜRK
Ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başladığı CNN TÜRK’te özellikle özelleştirme, enerji ve çalışma hayatı üzerinde yoğunlaştı. Sonrasında siyaset muhabirliği yapmaya başladı. Çalışma hayatına dair haberleriyle Ekonomi Muhabirleri Derneği tarafından iki defa ödüle layık görüldü.
2011-2017
Kıdemli Muhabir
Al Jazeera
Al Jazeera’nın hem ingilizce yayın yapan uluslararası kanalı için canlı yayınlar yaptı hem de kurumun Türkiye’de açtığı web sitesi için özel haber ve röportajlar yaptı. Siyaset ve toplumsal gelişmeler üzerine yoğunlaştı.
2017-2022
Ankara Büro Şefi
TRT WORLD
Türkiye’nin İngilizce yayın yapan haber kanalı TRT WORLD’ün Ankara bürosunu yönetti. Sadece Ankara değil Türkiye ve dünyada Türkiye ile ilgili haber planlaması ve hayata geçirilmesi sürecinin sorumluluğunu üstlendi. Türk dış politikası ve savunma alanına yoğunlaştığı bu dönemde dünyadaki gelişmeleri de kanalın perspektifinden takip edip haberleştirilmesini sağladı.