Polemik & Kulis
20 Ağu 2021 17:54 Son Güncelleme: 20 Ağu 2021 20:29

Hürriyet Gazetesi'nde şaşırtan ayrılık! Sebebi zam ve sel tweetleri mi?

14 yıldır DHA ve Hürriyet’te muhabirlik yapan isim ile gazetenin yolları ayrıldı. Zam fiyatlarına gösterdiği tepki ve sel felaketinde attığı tweetler nedeniyle kurumdan ayrıldığı iddia edilen deneyimli muhabir ayrılığın perde arkasını Medyaradar'a anlattı.

Hürriyet gazetesi muhabiri Özgür Hasan Altuncu, 14 yıldır görev aldığı gruptan ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Özgür Hasan Altuncu mesajında, Heyecanlar, hayal kırıklıkları, tarihe tanıklıklar, mesaisiz koşturmalar, geride bırakılan yaşlar, hayata katılan güzel insanlar, alınamayan karşılıklar. 20’inci yılda yeni ve umut dolu bir başlangıçla, gazeteciliğimizi taçlandırma zamanı. Güle güle Hürriyet. Merhaba Hürriyet.” ifadelerini kullandı.

10 yıl DHA'da, son 4 yıldır ise Hürriyet Gazetesi'nde çalışan deneyimli muhabir Hürriyet’te başbakan ve cumhurbaşkanlarını takip ediyordu.

İşte o paylaşım:

 

ZAM TEPKİSİ VE SEL PAYLAŞIMLARI OLAY OLMUŞTU

Özgür Hasan Altuncu, Temmuz 2021’de attığı tweet ile zamlara tepki göstermişti. Deneyimli muhabir aynı zamanda, Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketlerinde de attığı tweetlerle dikkat çekmişti.

Yaptığı market alışverişinin detaylarını paylaşan Altuncu, "Deterjan, sıvı yağ, et falan almadık. Çoğu kahvaltılık, 12 parça bir şey aldık ve 410 TL ödedik. Dünden beri düşünüyorum. Memleketin en gizemli sorusuna yanıt arıyorum. Bu millet nasıl geçiniyor? Bulabildiğim tek yanıt: Ya biz çok fakiriz, ya da gizli bir zenginlik var her yerde ifadeleriyle isyan etmişti.

Sinop Ayvancık'taki sel felaketinden görüntü paylaşan Altuncu, paylaşımına “Türkiye'nin ahşap hammadde deposu, Sinop'un Ayancık ilçesini sel vurdu. Kereste fabrikalarındaki tonlarca ağırlıktaki ağaç gövdeleri ince dallar gibi sürüklendi. #ayancık #Sinop” notunu düşmüştü.

"FELAKETİN BOYUTU DAHA DA ARTTI"

Deneyimli muhabir Kastamonu Bozkurt’taki sel felaketine de sessiz kalmayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

 “Bilgilere bakılırsa Bozkurt’taki sel felaketi böyle geldi. Bu animasyonda evler makul uzaklıkta olsa da yine de sel altında kalıyor. Düşünün bizde derenin iki yanına bitişik yapılaşma ve plansız köprülerle felaketin boyutu daha da arttı. Selden kurtuluş imkansızdı”

Altuncu’nun ayrılığının perde arkasında, sel felaketinde attığı tweetler ve zamlara tepki gösterdiği tweet’in olup olmadığı merak konusu…

AYRILIĞIN SEBEBİ EMEKLİLİK

Deneyimli muhabir, sürpriz ayrılığın detaylarını Medyaradar'a anlattı. Ayrılığın nedeninin yaptığı paylaşımlar olduğu iddia edilen Altuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllardır severek sürdürdüğüm görevimden yaş dışında emeklilik şartlarını taşıdığım için anlaşarak ayrıldım. Uzun yıllardır aktif olarak kullandığım sosyal medyadan kaynaklı herhangi bir uyarı ve müdaheleyle karşılaşmadım. Kurumumu zor durumda bırakacak bir paylaşımım olmadığı gibi bu konuda hep hassas davrandım. Sadece gazetecilik yaptım. Çalıştığım hiçbir yöneticimden eleştiri almadım. Son paylaşımlarımın ayrılığımla hiçbir ilgisi yoktur."

 

Özgür Hasan Altuncu kimdir?

1999 yılında Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olmasının ardından Flash TV Haber Merkezi'nde mesleğe adım atan Özgür Hasan Altuncu, ardından Show TV ve Cine5'te haber programlan editörlüğü görevinde bulundu. 2007 yılında Doğan Haber Ajansı’na transfer olan deneyimli isim Görüntülü Haber Servisi'nde çalışmaya başladı. 2010 yılında Tunus'taki Arap Bahar’ını izleyen ilk Türk gazetecilerden biri olan Altuncu yaşananları canlı yayınlarla aktarmış, aynı yıl Kırgızistan'daki iktidar değişikliğini yerinden bağlantılarla Türkiye'ye duyurmuştu.

Altuncu, Aralık 2017 tarihinden beri Hürriyet Gazetesi'nde Başbakan ve Cumhurbaşkanları takiplerini yapan muhabir olarak görev alıyordu.