Gündem
26 Kas 2018 10:11 Son Güncelleme: 26 Kas 2018 10:48

Hürriyet Gazetesi'nde 'Çınar Oskay' operasyonu! Yayın yönetmeni değişti...(Medyaradar/Özel)

Hürriyet Gazetesi Yan Yayınlar'da sürpriz bir değişiklik yaşandı.

Hürriyet Gazetesi Seyahat İlavesi Yayın Yönetmeni Serkan Ocak, Hürriyet Gazetesi Yan Yayınlar Yönetmeni Çınar Oskay'la yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle bu görevden alındı. 

Ocak 4 yılı aşkın bir süredir bu görevi yürütüyordu.

Ocak'tan boşalan Hürriyet Gazetesi Seyahat İlavesi Yayın Yönetmenliği görevine bir süredir seyahat ekinde editör olarak çalışan Banu Tuna getirildi.

Banu Tuna, 19 yıldır Hürriyet Gazetesi'nde ve muhabirlikten haber koordinatörlüğüne değin çeşitli görevlerde bulundu.

Tuna'nın ismi dünden itibaren Hürriyet künyesindeki yerini aldı.  

SERKAN OCAK KİMDİR?

1982 Karadeniz Ereğli’de doğdu. İlk, orta ve liseyi burada okudu. Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 2003'te mezun oldu. Gazeteciliğe ilk 2002’de stajyer muhabir olarak Hürriyet’te başladı. ‘İstanbul’ ekinden kent haberleri yaptı. TRT’de de kısa süre staj yaptı. Bir dönem halkla ilişkiler ve reklam alanlarında çalıştı. 2006’da Radikal Gazetesi’nde muhabir olarak çalışmaya başladı. Uzmanlık konusu ‘çevre’ olmasına rağmen, insan hakları, toplumsal olaylar ve adliye konularında da haberler yapıyor. Mart 2011’de başlayan Suriye’deki iç savaşı takip ediyor. 2 yıl boyunca Halep’e ve Suriye’nin kuzey bölgelerine giderek savaşı sıcak bölgede takip etti. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, İstanbul Tabip Odası ve bazı kurumlarda özellikle çevre alanında birçok ödül aldı. Uludere'de 34 kişinin öldürülmesi olayında 'Uludere kaymakama linç girişimi' esnasında çektiği fotoğrafla 'Abdi İpekçi 2012 Yılın Basın Fotoğrafı' ödülünü kazandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2012 Başarı Ödülleri’nde Basın Çevre dalında ödüle layık görüldü. 2014 Mayıs’ta Hürriyet Gazetesi Seyahat İlavesi Yayın Yönetmeni olarak görev değişikliği yaptı.

MEDYARADAR/ÖZEL