Polemik & Kulis
05 Tem 2019 13:15 Son Güncelleme: 05 Tem 2019 13:32

Hürriyet Gazetesi'nde bomba ayrılık! Hangi ünlü köşe yazarı veda etti?

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Medya Grubu'na satılmasının ardından, Hürriyet Gazetesi'nde yaşanan ayrılıklara bugün bir yenisi eklendi

Demirören Medya Grubu'nun amiral gemisi Hürriyet Gazetesi'nde yaprak dökümü devam ediyor.

25 yıla yakın süredir gazetede muhabir ve köşe yazarlığının yanısıra CNN Türk'te ekonomi programları ve yorumları yapan Erdal Sağlam, "artık yazmak için uygun zemin kalmadığı" gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi ile yollarını ayırdığını açıkladı.

İşte Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar'ın ricasıyla açıklama yapmak için bugünü beklediğini belirten Sağlam'ın sosyal medya hesabından yazdıkları:

" Artık yazmak için uygun zemin kalmadığı düşüncesiyle bugün itibariyle Hürriyet'ten ayrılmış bulunuyorum. Bu süreçte olumlu-olumsuz eleştirileriyle katkı veren okuyucularıma ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni mecralarda buluşmak üzere...
Yaklaşık 25 yıldır gazetem Hürriyet'te muhabir ve ekonomi yazarı olarak görev yaptım. Ancak Mayıs ayı başından itibaren köşe yazısı yazma imkanım kalmadı. Eski arkadaşım Genel Yayın Müdürü'müz Vahap Munyar'ın ricası nedeniyle açıklama için bugünü bekledim." 

 

 

ERDAL SAĞLAM KİMDİR?

1957 yılında Ankara'da doğmuştur. 

Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi (TODAİE) Sevk ve İdare Yüksek Okulu mezunudur. 

Meslek hayatına 1984 yılında Dünya Gazetesi İstanbul Merkezi’nde başladı. 1 yıl sonra Dünya Gazetesi Ankara Bürosu muhabirliğine geçti.Sırasıyla Dünya Gazetesi Ankara Haber müdürlüğü, Hurriyet Gazetesi Ankara Ekonomi Muhabirliği, Hürriyet Gazetesi yazarlığı yaptı. 

Yeni Yüzyıl Gazetesinde kısa süre Temsilci Yardımcılığından sonra Star Gazetesi kurulunca Ankara Temsilcisi oldu.Daha sonra Hürriyet Gazetesi Yazarlığı’na geri dönerken aynı zamanda CNN Türk’te ekonomi programları ve yorumları yaptı. 

2004 yılından buyana Hürriyet Gazetesi yazarlığı yapan Sağlamİstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin “En iyi ekonomi muhabiri” ödülü sahibidir. 

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “ekonomi gazeteciliği “ ve “uzman gazetecilik” dersleri verdi. Evli ve 1 çocuk babasıdır.