Polemik & Kulis
12 Tem 2017 15:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:59

Hürriyet çalışanı Okur Temsilcisi ile atıştı: Özür dileyeceksin, yalancı! (Medyaradar/Özel)

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici ile geçtiğimiz hafta dışarıda stüdyo kurarak paralı fotoğrafçılık yaptığını yazdığı Hürriyet foto muhabiri Muhsin Akgün atıştı.

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici geçtiğimiz günlerde medya tarihinde pek görülmemiş bir şeyin yıllardır Hürriyet içerisinde yaşanıp gittiğini ancak kimsenin de haberi olmadığını ortaya çıkardı..

Hürriyet gazetesinde foto muhabirliği yapan iki ismin, dışarıda da stüdyo kurarak hem Hürriyet'e hem de başka kurumlara ücretli fotoğraf çektikleri iddiasını köşesine taşıdı.

ÖZEL STÜDYO, PARALI FOTOĞRAFÇILIK

Bu isimlerden birisi Ayşe Arman'ın Asmalımescit'teki stüdyosunda para verip çektirdiği fotoğrafları kullandığını instagram sayfasından "Bir sürü profesyonel fotoğrafçıyla çalışıyorum, biri de @emreyunusoglu. Arkadaşım olduğu için biraz indirim yapıyor ama çatır çatır parasını alıyor" notuyla ilan ettiği Emre Yunusoğlu idi.

Diğeri ise kendisi için dışarıda bir stüdyo kuran, para karşılığı fotoğrafçılık yapan ve hem de bunu kurduğu internet sayfasında açık açık ilan eden Muhsin Akgün'dü. Bildirici Akgün'e bu durumu sormuş ancak cevap alamamıştı.

Muhsin Akgün

Bildirici, Hürriyet'in iki foto muhabirinin yaptıkları şeyin meslek etiği açısından problemli olduğunu belirttiği yazısında çarpıcı bir iddiayı daha gündeme getirdi:

"Ertuğrul Özkök’ün köşesinde 18 Mart 2017’de yayınlanan Ferzan Özpetek Tuba Büyüküstün fotoğrafına “Milliyet Sanat” imzası konulmuş; Milliyet Sanat da bu fotoğraf için Hürriyet’e 75 dolarlık fatura çıkarmıştı. Ama Milliyet Sanat için o fotoğrafı çeken Muhsin Akgün’dü. Sonuçta Hürriyet, kendi elemanının çektiği fotoğrafa telif ödemek zorunda kalmıştı!"

MUHSİN AKGÜN'DEN BİLDİRİCİ'YE: ÖZÜR DİLEYECEKSİN!


Faruk Bildirici'nin kaleme aldığı bu satırlara cevap aradan bir hafta geçtikten sonra geldi. İddiaların muhatabı olan iki foto muhabirinden Muhsin Akgün twitter hesabından Faruk Bildirici'ye "İddia ispat gerektirir ,belgelerini görelim, özür dileyeceksin" diye yazdı.

BİLDİRİCİ'DEN DİKKAT ÇEKEN YANIT

Faruk Bildirici'nin bu çıkışa cevabı bir hayli dikkat çekiciydi: "Bu hakareti Hürriyet çalışanı olarak mı yazıyorsunuz? Yoksa stüdyo işleten, onlarca şirkete iş yapan bir profesyonel olarak mı? Medeni bir gazeteci önce ombudsmanın sorduğu sorulara yanıt verir, sonra karşılık bekler..."

YA BELGE YA ÖZÜR 


Hürriyet foto muhabiri Muhsin Akgün ise Bildirici'nin bu sözlerine, "75 Dolar gibi net bir rakam diye yazı yazan ombudsman belgesini de görmüştür değil mi? Ya belgeyi yayınla ya da özür dile..." şeklinde karşılık verdi.

İŞTE TWİTTER'DAKİ O ATIŞMA: