Polemik & Kulis
26 Tem 2022 14:51 Son Güncelleme: 26 Tem 2022 19:59

Hürriyet Ankara Büro’da ayrılık depremi! İki bomba isim gazeteye veda etti!

Kanal D, CNN Türk, Hürriyet, Milliyet, DHA ve teve2 markalarını bünyesinde barındıran Demirören Medya Grubu'nda bomba iki ayrılık gerçekleşti.

Hürriyet'in Ankara bürosundan şok ayrılık haberleri geldi. 24 yıldır savunma, diploması ve güvenlik haberleri uzmanı olarak görev yapan Ankara Temsilci Yardımcısı Uğur Ergan ile 27 yıldan beri özel haber, kulis ve perde arkası haberciliğinde ilgi çeken çalışmaları bulunan ve Ankara Fısıltıları köşesini yazan Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan Hürriyet’e veda etti.

Karı-koca çiftin bundan sonra nerelerde faaliyet göstereceklerine dair henüz bir karar almadıkları öğrenildi.

NURAY BABACAN KİMDİR?
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Nuray Babacan mesleğe Ak Ajans'ta başladı. Daha sonra ANKA Haber Ajansı'na geçen Babacan burada dönemin iktidarı ANAP içinden yaptığı perde arkası haberlerle dikkat çekti. Dönemin Hürriyet Ankara Temsilcisi Sedat Ergin'in daveti üzerine Ankara büroda parlamento muhabiri olarak çalışmaya başlayan Babacan, birçok başarılı habere imza attı. 2005'de Hürriyet Parlamento Büro Şefliği görevine getirilen Babacan 17 yıldır bu görevi yürütüyordu. AKP'nin perde arkasını aktaran ve siyasi kulislerde sıkça konuşulan haberlerinin yanısıra uzun süredir Hürriyet'te hafta sonları yayınlanan "Ankara Fısıltıları"nın yazarlığını da yapan Babacan, çoğunlukla Meclis kulislerinde konuşulan senaryoları, sivil toplumun hassasiyet gösterdiği konuları, kimi zaman da siyasetin renkli yanlarını köşesine taşıyordu.

UĞUR ERGAN KİMDİR?
Almanya'da yüksek lisans eğitimi yaparken Hürriyet'in Köln bürosunda göreve başladı. Bu ülkede Cumhuriyet ve Sabah gazeteleri için de çalıştı. "Kara Ses" Cemalettin Kaplan'ın faaliyeterini, Solingen faciasını, Tansu Çiller'in uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin'inleri koruduğuna dair Alman yargısının iddialarını ve Ankara'nın AB sürecini Türkiye'ye duyuran gazeteci oldu. 1998'de Hürriyet Ankara büroda Avrupa baskıları için çalışmaya başladı. Daha sonra diplomasi, savunma ve güvenlik alanlarına geçti. AKP iktidarı ile Doğan grubu arasının açılmasına neden olan Deniz Feneri davasını bizzat Frankfurt'ta izledi. 2010'da Ankara Temsilci Yardımcısı oldu. Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, ÇGD ve Bülent Dikmener Jüri Özel ödülleri bulunan Ergan da, Sedat Ergin'in Hürriyet'e kazandırdığı isimlerdendi.