Televizyon
22 Eki 2012 12:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

HÜRREM'E KARŞI RUS GELİN! YEREL KANALLAR SAVAŞ AÇIYOR!

Reyting yarışına katılan yerel kanallar, birleşerek ortak dizi çekme kararı aldı...

Ulusal kanaların dev bütçelerle çekiştiği dizi yarışına yerel kanallar da katıldı. Anadolu’da yayın yapan yaklaşık 40 yerel televizyon da kendi dizileri ile reyting savaşına katılıyor.
Türkiye’de bir ilke imza atarak bir araya gelen yerel ve bölgesel televizyon kanalları, oluşturdukları ortak bütçe ile İstanbul’da dizi çekimi için kolları sıvadı.

Dizi yapımıyla ilgili daha önce ’Sonbahar’, ’Aşk ve Devrim’ ’İstanbul’, ’Takiye’, ’Kurban’ gibi sinema filmleri ile çeşitli festivallerden ödüller almış Kuzey Film Yapım şirketi ile el sıkıştı.

YERELİN RUS GELİN’İ HÜRREM’E KARŞI

"Rus Gelin" adını taşıyacak dizinin çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacak. Dizi, Anadolu’da yayın yapan 40 televizyonda yayınlanacak.

Televizyon kanalları adına dizi çalışmasını yürüten F.Serkan Acar, bu proje vesilesi ile yerel/bölgesel yayıncılığın varlığı ve gücünü başta reklam verenler olmak üzere tüm ülkeye anımsatmak istediklerini , ayrıca yerel yayıncılar için dizi çekmenin sektör adına da yeni bir açılım olduğunun altını çizdi.

KAHRAMAN BAKKAL SÜPERMARKETE KARŞI

Projenin, "Kahraman bakkalın, süpermarkete karşı savaşını" anımsattığını savunan Acar, yerelin güçlü bir mecra olduğuna da inandıklarını ekledi. Yapacakları dizinin ulusal kanallarda yayınlanan dizilerden hiç bir farkının olmayacağını vurgulayan Acar dizinin Ocak ayında yerel televizyonlarda yayınlanmaya başlayacağını söyledi.

 

ETİKETLER
#hürrem #yerel kanal