Magazin
26 Eki 2012 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

HÜRREM SULTAN BALESİ KAPALI GİŞE OYNADI!

Osmanlı İmparatorluğu'nun en uzun süre tahtta kalan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'a duyduğu aşkı ve o dönemi anlatan 'Hürrem Sultan' balesi büyük ilgi gördü.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'a duyduğu aşkı ve o dönemi anlatan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi gibi 'Hürrem Sultan''ın balesi de vatandaşlar yoğun ilgi gördü. Kadıköy Süreyya Operası'nda Ekim ayında 5 temsille sanatseverlerle buluşan ‘Hürrem Sultan'' balesi, Mayıs ayında tekrar sahnelenecek.

İlk defa 1977'de bale sanatının duayenlerinden Oytun Turfanda'nın koreografisi ve Nevit Kodallı'nın bestesiyle Ankara Devlet Balesi tarafından sergilenen ‘Hürrem Sultan' balesi, 35 yıl aradan sonra Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci'nin sahnelemesi ile İstanbul seyircisinin karşısına çıktı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu ay da geçen sezon ilk gösterimi yapılan, Osmanlı'nın derin ve hazin öyküsünü anlatan 'Hürrem Sultan' balesini, Oytun Turfanda'nın 10. ölüm yıl dönümü anısına yeniden seyirciyle buluşturdu.

Oytun Turfanda'ya ''saygı duruşu'' niteliğinde sahnelenen 'Hürrem Sultan' balesinin, bu ay Kadıköy Süreyya Operası'nda gerçekleştirilen 5 temsili de kapalı gişe oynadı.

Deniz Olgay Yamanus, bu dönemde Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin de yayında olmasının avantajını yaşadıklarını belirterek, ''Herkesin merak ettiği bir hikaye. İlk başta diziyle aynı dönemde olmasından endişelenmiştim ama dizinin de kaliteli olmasının getirdiği bir avantaj var” diye konuştu.

Balenin sadece Süreyya Operası'nda sahnelendiğini anlatan Yamanus, ''En büyük hayalim, balenin Topkapı Sarayı'nda oynamasıdır. Geçen sene girişimlerde bulunduk ama bazı nedenlerden dolayı oynayamadık ama bu yıl oynamayı düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.

Bodrum Bale Festivali'nin açılışına davet edildiklerini, Aspendos Opera ve Bale Festivali'ne katılmak istediklerini dile getiren Yamanus, eserin Mayıs ayında tekrar sahneleneceğini bildirdi.