Röportaj
09 Kas 2011 12:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

HÜRREM SORDU HATİCE SULTAN YANITLADI!

Bayramın son gününde 'Muhteşem Yüzyıl'ın 'Hürrem Sultan'ı ile 'Hatice Sultan'ı Akşam okurları için bir araya geldi

Bayramın son gününde 'Muhteşem Yüzyıl'ın 'Hürrem Sultan'ı ile 'Hatice Sultan'ı Akşam okurları için bir araya geldi. Dizi seti dışında da çok iyi iki dost olan Selma Ergeç ile Meryem Uzerli; oyunculuktan güzelliğe, 'ilk aşk'tan hayat felsefelerine kadar bilinmeyen yönlerini birbirlerine anlattı

İkisi de Almanya doğumlu... Selma Ergeç 33, Meryem Uzerli ise 28 yaşında... Ergeç, tıp fakültesini bırakıp; mankenlik ve oyunculuğu seçti... Uzerli ise 20 yaşında oyunculuğa adım attı. Onlar Türkiye'nin en çok izlenen dizisi 'Muhteşem Yüzyıl'ın iki sultanı...

BU İŞİN KURBANLARIYIZ

- Selma: Seninle duygusu yüksek sahnelerde oynarken bunu fark ediyorum. Benden de aynı performansı bekliyorsun. Bu huyunu çok beğeniyorum.

- Meryem: Bu benim için de geçerli. Hürrem ve Hatice kimi zaman anlaşamasa da bizim aramıza giremezler. Biz Hürrem ve Hatice'den daha iyi anlaşıyoruz. Oynarken kötü bulduklarımızı da söyleyebilmemiz çok önemli bir şey. Gerek iş gerekse özel hayatta insanların birbirine açık davranması gerekiyor. Böylece karşındaki seni eleştirmekten korkmaz ve daha çok yardımlaşma olur.

- Selma: Birisi hakkında kötü şeyler söyleyerek kendimizi rahatlattığımızı düşünüyoruz. Başkaları hakkında önyargılar oluşturuyoruz, onları sınıflandırıyoruz ve yargılıyoruz. Oysa bu doğru değil. Biz oyuncular da bu işin kurbanlarıyız galiba.

- Meryem: Oyuncular, göz önünde bulundukları için bu konuda iyi bir örnek. Kendilerini bir anda 'yargılar bombardımanı'nda buluyorlar.

SELMA SANA ŞİŞMAN DİYEN HASTADIR

- Meryem: Özellikle ABD'de gelişen sıfır beden modası, Avrupa ve Türkiye'ye sıçramış durumda. Türkiye'de bu kadar ileri olduğunu tahmin etmemiştim. En zayıf insan bile kilo vermekten bahsediyor. Rejim ve kilo vermek hiç bu kadar konu olmamıştı çevremde.

- Selma: Bunu Paris'te fark ettim. Mankenler hastalık derecesinden zayıf. Çok sağlıksız görünüyorlar. Türkiye'ye ilk geldiğimde ben de çok şaşırmıştım. Türk kadınların kıvrımlarıyla gurur duyan kadınlar olduğunu düşünüyordum öncesinde. Bana bile fazla kilolusun dediler. Geniş ekran TV'den kaynaklanıyor herhalde!

- Meryem: İnanamıyorum. Hadi ben, artık herkesinde bildiği gibi biraz balıketli bir kadınım. Ama sana şişman demek hastalıklı bir algının eseri! Sigarayı bıraktıktan sonra 9 kilo aldım. Tekrar eski kıyafetlerimi giymek istiyorum ama bu canımı sıkmak için bir neden değil. Sonuçta her şey zamanla oluyor.

- Selma: İkimizde sağlıklı besleniyor, spor yapıyoruz. Eskiden zayıflık yadırganıyordu. Etli butlu daha kadınsı kadınlar güzel bulunuyordu. Bu Hollywood'un bize dayattığı bir şey.

Akşam