Magazin
27 Haz 2022 08:24 Son Güncelleme: 27 Haz 2022 08:24

Hülya Koçyiğit’in damadının şirketi için ikinci kez iflas kararı!

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, sanatçı Hülya Koçyiğit'in damadı olan Ender Alkoçlar’a ait Alkoçlar Otelcilik AŞ için ikinci kez iflas kararı verildi. 23 milyon lira sermayeli şirketin tasfiye sürecine geçildi.

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait bin 400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar Otelcilik AŞ 2018’de konkordato talebinde bulundu, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tedbir kararı verdi.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; konkordato süreci devam ederken, Bodrum ve Alaçatı’daki otel kapatıldı. Yargılama devam ederken, konkordato raporu ise dosyaya girdi. Rapor, şirketin teknik olarak iflasta olduğunu ortaya koydu.

Dosyaya bakan mahkeme 60 milyon lirayı aşkın borcu bulunan şirketin iflasına karar verdi. 17 Eylül 2020’de verilen bu karara itiraz edildi. Dosya bu kez İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi’nin önüne geldi. Daire 30 Haziran 2021’de, yerel mahkemenin verdiği kararı kaldırdı.

Kaldırma kararı sonrası dosya bir kez daha İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin önüne geldi. Mahkeme, daha önce verdiği kararda direndi. Mahkeme geçen 16 Haziran’da şirketin iflasına karar verdi. 70 yılı aşkın bir geçmişi olan Alkoçlar’ın iflas saati ise 16.05 olarak kayıtlara girdi. Dosya, tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için İstanbul İflas Müdürlüğüne gönderildi.

Öte yandan, yargılama devam ederken şirketin unvanın ise değiştirildiği anlaşıldı. Alkoçlar Otelcilik unvanı yerine Amaç Otelcilik AŞ unvanı kullanıldı.