Gündem
03 Nis 2013 19:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

HÜLYA KOÇYİĞİT: BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ!

Terör sorununun çözümü sürecinde çalışmalarda bulunacak Akil İnsanlar Komisyonu'na seçilen Hülya Koçyiğit "Annelerin gözyaşı artık durmalı" dedi.

Çözüm sürecinin kilit unsurlarından olan “Akil İnsanlar Komisyonu”nda yer alacak isimler açıklandı. Yedi ayrı bölgede 9’ar kişilik heyetler halinde çalışacak komisyon 63 kişiden oluşuyor.

“Akil İnsanlar” arasında yer alan sanatçılar Orhan Gencebay ve Hülya Koçyiğit, NTV’ye değerlendirmelerde bulundu.

Elinden geleni yapmaya çalışacağını belirten Orhan Gencebay şöyle konuştu:

“Yapabileceğimiz ne varsa yapmalıyız. Barış için, mutluluk için, insanlık için var olan güzellikleri korumak için ne yapabileceksek yapmalıyız. Ben bir sanatçıyım; daima insanlığı, barışı, sevgiyi, dostluğu, hoşgörüyü ve bilgiyi anlatmaya çalıştım. Bundan sonraki bakışım da aynı doğrultuda olacak.

Nasıl bir görev alacağımızı yarın öğreneceğiz, hükümetimiz planı yapmıştır. Hükümetimiz çok emek veriyor, çalışıyor. Ne yararımız olacaksa çok mutlu olacağız, yeter ki yararımız olsun.

Siyasi değilim, bir akademisyen de değilim. Bir sanatçıyım, son derece duyarlıyım. İyi bir vatansever olduğuma inanıyorum. Söyleyeceğimi söyleyip, yapacağımı yapacağım. İnşallah hepimiz için hayırlı ve uğurlu olur.”

Gencebay, bazı sanatçıların görev almakta çekinmesiyle ilgili olarak, “Bu dünyada herkes aynı fikirde olmayabilir. Herkesin duygusu, düşüncesi tasfiyeden, tornadan çıkmış değildir. Barıştır, mutluluktur, iyiliktir, doğruluktur, güzelliktir. Yanlış anlaşılma da var. Sempati ve empatimizle bu yanlış anlamalara fırsat vermemeye çalışmalıyız” dedi.

Anadolu’nun "hoşgörünün beşiği” olduğunu vurgulayan Orhan Gencebay, “Binlerce yıl öncesinden beri burada kim yaşıyorsa şu anda yaşayanlar da onların torunları. Büyük bir tecrübeye sahipler. Anadolu uygarlıkların, tarihin beşiği olduğu gibi hoşgörünün de beşiğidir. Ne tecrübeler yaşanmış, neler olmuş... Bu da onlardan birisi olacak. İleride tarih olarak konu edilecek. İnşallah iyi olacak” diye konuştu.

KOÇYİĞİT: ANNELERİN GÖZYAŞI DİNSİN

Koçyiğit, şu ifadeleri kullandı:

“Bu, her şeyden önce Türkiye’nin başarmak zorunda olduğu bir durum. Çocuklarımız için başarılı olmak zorundayız, çözümü bulmak zorundayız. Yıllardır akan kanın durması gerekiyor. Artık gerçekten annelerin gözyaşlarının durması gerekiyor. Her iki taraftan da nice anneler ağladı. Bütün Türkiye hep birlikte ağladı. Bunun bir son bulması gerekiyor. Bunun için çabalar var, iyi niyet var. Hepimizin buna bir destek, bir yürek koymamız gerekiyor.”