Magazin
07 Nis 2013 12:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

HÜLYA KOÇYİĞİT AKİL ADAM TEKLİFİNİ NEDEN KABUL ETTİ?

Akil insanlık görevine çağrılan Hülya Koçyiğit teklifin kendisine nasıl geldiğini ve neden kabul ettiğini açıkladı.

Bu yıl sinemada 50'inci yılını kutlayan Hülya Koçyiğit 'Akil İnsanlar' listesindeki 5 sanatçıdan biri...

Bugün gazetesi, 200'e yakın filmde başrol oynayan, pek çok ödül kazanan, gazinolarda 11 yıl assolist olarak sahneye çıkan sevilen sanatçıyla yeni görevini, sinemayı ve hayatını konuştu.

'Akil İnsanlar' listesinde yer alma teklifi neden kabul ettiğini, Turgut Özal tarafından daha önce siyasete çağrıldığını ve teklifi kabul ederek siyasete atıldığını belirten Koçyiğit, 'Tekrar siyasete atılır mısınız?' sorusunu 'hayır' diyerel yanıtladı.

İşte o röportajdan ilgili bölümler;

TEKLİFİ BU YÜZDEN KABUL ETTİM

Terörün sonlanması ve memlekete huzur gelmesi için teklifi kabul ettiğini belirten Koçyiğit sözlerini şöyle sürdürdü;

"Hepimizin dileği kanın durması. Hepimizin beklentisi hukukun üstünlüğü, adalet ve barış. Türkiye'de bunların gerçekleşmesine katkım olabilir düşüncesiyle Akil İnsanlık davetini kabul ettim"

TEKLİF İKİ GÜN ÖNCE GELDİ

'Akil İnsanlar' listesiyle ilgili daha önce hiç bir hükümet yetkilisiyle konuşmadığını ifade eden Koçyiğit, 'Teklif iki gün önce geldi' dedi ve süreci şöyle özetledi;

Hayır bir görüşme olmadı. Sadece iki gün önce Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay aradı, "Başbakanımızın bir daveti var" dedi, durumu izah etti. Ben de kimsem, oyum. Ben bir duruşu temsil etmiyorum. Bu AKP'nin meselesi değil, Türkiye'nin meselesi. Türkiye'nin yarınları var, yarınları düşünerek daveti kabul ettim. Artık bu terör devam etmemeli. Çocuklarımız için, onların geleceği için bu meseleyi çözmeliyiz. Türkiye için, yarınımız için bu barış sürecini başarılı bir şekilde tamamlamak zorundayız. Ben zaten barış için atılan her adımı yürekten destekleyen bir kişiyim, şimdi bu konuda bir katkıda bulunabilirsem ne mutlu bana.

AKİL İNSAN OLARAK NELER YAPACAK?

Koçyiğit, "Akil İnsan' olarak neler yapacaksınız?" sorusuna ise; "Beni bu konuda devreye sokan unsurlar öncelikle şunlar: Birincisi anne oluşum, ikincisi sanatçı oluşum ve üçüncüsü toplumsal konulardaki hassasiyetim... Bu konu hepimizin meselesi. Türkiye'nin her anlamda eşitlikçi, insan özgürlüğüne önem veren ve insan haklarına saygılı bir yol haritasının olabilmesi için bu meselenin çözülmesi gerekiyor. Ne yapacağım konusunda benim görüşüm, halkın nabzını tutabilmek, ne düşündüğünü, ne hissettiğini tespit edip, halkın taleplerini iletebilmek. İnsanlar birlikte yaşama konusunda ne düşünüyor, aydınlanmak için insanların beklentileri neler?" yanıtını verdi.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN