Televizyon
18 Ağu 2015 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Hülya Avşar 'ülkücü' vetosu yemişti! O rolü kime kaptırdı?

12 Eylül darbesinde idam edilen ve uzun süre tartışma konusu olan Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi rolünü oynayacak isim belli oldu.

12 Eylül darbesinde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini oyuncu ve menajer Melda Arat oynayacak.
Arat'ın başrollerini, İsmail Hacıoğlu, Fırat Şahin ve Erdal Cindoruk'la paylaştığı "Kafes" isimli 12 Eylül darbesini konu alan sinema filminin yapımcılığını Yasemin Nak ve Bülent Aydoğan üstlendi.

Ekim ayı içerisinde vizyona girmesi beklenen sinema filminin yönetmen koltuğunda da başarılı bir isim Mahmut Kaptan oturdu.

Hikayenin gerçek, karakterlerin ise hayali olduğu bir film olarak sunulan yapımın tamamı Ankara'da çekildi.

12 Eylül darbesinde idam edilen ve uzun süre tartışma konusu olan Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi karakteriyle sinema severlerle buluşacak olan Melda Arat "Hem oyunculuk hem de menajerliğini yürüttüğüm arkadaşlarımla alakalı yaşadığım hareketli günler bana büyük mutluluk veriyor, koşturma ve başarı birbirini tetikliyor. Kafes isimli sinema filmimizde bu sezon en çok konuşulacak yapımlar arasında yer alacak diye düşünüyorum" dedi.

HÜLYA AVŞAR'A MHP TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi de şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" demişti.

Büyükataman'ın açıklamasında, "AKP hükümetlerinin ihanet projelerine desteğini her fırsatta açıklayan Hülya Avşar’ın ya da yeni öğrendiğimiz ismi ile Ello kızı Malakan'ın TRT tarafından bu şekilde ödüllendirilmesi elbette sürpriz değildir ancak şehidimiz Pehlivanoğlu’nun annesi rolünün Ello kızı Malakan’a verilmesi elbette kötü niyetli bir yaklaşımdır. Ello kızı Malakan’a yakışacak rol aslında bölücübaşının akrabalarını canlandırması olacaktır. Olmazsa ihanetin diğer sacayağını oluşturan çözüm paketi mucidi siyasilerin akrabaları da Ello kızı Malakan’ın canlandırabileceği rollerdir."  sözleri ise Avşar'ı çileden çıkarmıştı.

"VELEV Kİ KÜRK KIZI MALAKANIM, SANA NE LAN"

Avşar, o sözler üzerine şöyle açıklama yapmıştı:
Velev ki bir partiye destek veriyorum.
Velev ki Ello kızı Malakanım.
Velev ki Hülya Avşarım.
Velev ki Beşiktaşlıyım.
Velev ki Kürdüm
Velev ki Türküm
Sana ne lan, seni araştırırsak neler çıkar kimbilir dibinden, ondan da banane. Bana Ello kızı Malakan diyerek bölücülük yapan, sanatımla kişiliğimi karıştıran, fikirlerime saygı duymayarak demokrasiye, özgürlüğe karşı olduğunu gösteren sen kimsen, ben bu filmde oynayacağım, sizde gelin engelleyin.
32 yıllık sanat hayatımı, ne size ne de başka bir partiye göre yönlendirmeyeceğim. Şunu bilin ki Hülya Avşar kısacası sanat ve sanatçı partiler üstüdür. HADDİNİZİ BİLİN.
Hele ki anneliğime laf söylerseniz, tek başıma bir kadın olarak sizinle başederim. Bekliyorum sete hem de arkama sizin gibi parti gücünü almadan ,tek bir kadın olarak.

HÜLYA AVŞAR AİLEDEN DE VETO YEMİŞTİ
Mustafa Pehlivanoğlu'nun abisi Oktay Fırtına, filmin haklarını yapımcıya Avşar’ın filmde olmaması koşuluyla verdiğini açıklamış ve "annesi Zeynep Pehlivanoğlu’nun Hülya Avşar tarafından canlandırılmaması" şartını koştuğunu söylemişti.