Spor
21 Mayıs 2022 17:45 Son Güncelleme: 21 Mayıs 2022 20:21

Hull City'de Acun Ilıcalı'dan transfer ve Allahyar açıklaması!

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, sezon içerisinde Fenerbahçe'den kiraladıkları Allahyar Sayyadmanesh'in takımda kalacağını söyledi

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, kulübü gelecek sezon Premier Lig'e çıkarmak istediklerini söylerken transfer yönelik açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı, sahibi olduğu Hull City’de devre arasında Allahyar’ı kiralamıştı. 20 yaşındaki forvet, 12 lig maçında görev yapıp sadece 1 gol attı. Ilıcalı, buna rağmen futbolcusundan umutlu. Hull Live’a konuşan Acun Ilıcalı, “Allahyar bizim mücevherimiz. Çok yetenekli. Elbette daha gelişmeli ama daha önce de söyledim, yeni Salah olabilir. Mesela PlayStation’da en hızlı futbolcuyu sahada her zaman en iyi ve etkili pozisyona alırsınız. Allahyar benim için o futbolcu” yorumunu yaptı.

ACUN ILICALI: "ADAMA TRAORE TRANSFERİ NEREDEYSE BİTTİ"

Öte yandan Hatayspor forması giyen Adama Traore ile anlaşma aşamasında olduklarını da belirten Acun Ilıcalı, "Neredeyse bitti" ifadesini kullanırken ayrıca 4 futbolcuyla görüştüklerini duyurdu.

TAKIMI MISIRLI İŞ İNSANI ASSEM ALLAM'DAN SATIN ALMIŞTI

Acun Ilıcalı tarafından satın alınan Hull City'nin daha önceki sahibi Mısırlı iş insanı Assem Allam'dı. Allam, Hull City'i 2010 yılında satın almıştı. Allam, 2013 yılında Hull City Premier Lig'e yükseldiğinde kulübün adını "Hull City Tigers" yapmak istemiş ancak bu talebi reddedilmişti. Kulübün adını değiştirme talebi kabul edilmeyen Allam, Hull City'i satışa çıkarmıştı. Ilıcalı'nın Hull City'i Assem Allam'dan 35.46 milyon euro karşılığında aldığı belirtiliyor.