Gündem
11 Haz 2014 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:17

Hükümetten ilk IŞİD açıklaması!

Musul'daki Türk Konsolosluğu'nun IŞİD tarafından işgal edilmesine ilk açıklama İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, IŞİD'in Türkiye Başkonsolosluğu'nu işgal etmesine ilişkin, “Türkiye elbette kendi çıkarları doğrultusunda üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

Bakan Ala, IŞİD'in Türkiye Başkonsolosluğu'nu işgal etmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklama yapacağını belirten Bakan Ala, “Sosyal medyada veya medyanın kendi içerisinde dolaşan haberleri çok fazla değerlendirmeye almadan o açıklamayı bekleyin. Türkiye elbette kendi çıkarları doğrultusunda üzerine düşeni yapacaktır. Özel Harekat polislerimiz de bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“SİZ BEKLEYİN BİZ KISA ZAMANDA YAKALAYACAĞIZ”
Türk bayrağının indirilmesine ilişkin, provokasyonlar karşısında nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğini bilen yöneticiler olduklarının altını çizen Bakan Ala, şunları kaydetti:

“Türkiye’de işler ne aman ciddi doğru bir şekilde ilerlemeye başlasa bu tür provokasyonlarla karşılaştığımız tarihimizde tecrübeyle sabittir. Dolayısıyla bu bizim hiç karşılaşmadığımız bir durum değildir. Milletimiz de bunu çok iyi biliyor. O bakımdan siz bekleyin kısa zaman da biz yakalayacağız. Arkasında ne var ne yok deşifre edeceğiz. Eskisi gibi saklı gizli kalmıyor bu meseleler. Bu da kalmayacaktır. Çok yakın bir zamanda tespit edip yakalayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Zaten bir kişinin gözaltı süresi uzatıldı şu anda. Ama diğerlerini izin verirseniz, yakalanmasını daha fazla zedelememesi için daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bekleyin. Yeterli tespitler yapıldı.”

Bakan Ala, Diyarbakır’da Türk bayrağını indiren kişinin kaç yaşında olduğuna ilişkin bir soru üzerine de, “Yaşıyla ilgili gazeteler farklı şeyler yazmış. Yaşıyla ilgili biz benim bildiğim kadarıyla herhangi bir yaş telaffuzunda bulunmadık. Onlar spekülasyon” dedi.