Televizyon
17 Oca 2013 09:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

HÜKÜMETTEN CUMHURBAŞKANI GÜL'E TRT GOLÜ!

RTÜK, TRT yönetim kurulu üyelikleri için 6 aday belirledi. Ancak hükümet öyle bir seçim yaptı ki!

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanlığı İnternet Yayın Müdürü Mücahit Küçükyılmaz’ı TRT yönetimine seçmedi. TRT yönetim kuruluna RTÜK Başkanı Davut Dursun’un danışmanı Hikmet İnce, TRT yönetim kurulu üyesi Coşkun Çakır ve TBMM İletişim Daire Başkanı Feridun Keşir seçildi.

RTÜK, bir süre önce TRT yönetim kurulu üyelikleri için 6 aday belirledi. Adaylardan birinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, diğerinin TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, üçüncüsünün de RTÜK Başkanı Davut Dursun’un müşavir ve bürokratları olması dikkat çekti.

Bakanlar Kurulu ise 6 adaydan Dursun ve Çiçek’in bürokratlarını seçti, Gül’ün İnternet Yayın Müdürünü ise eledi. Adaylar arasında yer alan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ahmet Kalander ile Kalkınma Bakanlığı uzmanı Mehmet Atalay da seçilmedi.

Bir süre önce de, Cumhurbaşkanı Gül’ün Başdanışmanı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Kamu denetçisi-ombudsman adayı olmuştu. Ancak TBMM’de AK Parti oyları ile Yılmaz’ın yerine eski Yargıtay üyesi Nihat Ömeroğlu bu göreve getirilmişti.