Gündem
31 Oca 2014 09:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Hükümeti eleştirdi diye kendi kurduğu gazeteden atıldı!

İspanya'nın en çok satan 2. gazetesinin yönetiminde ayrılık yaşandı.

İspanya’nın en çok satan ikinci gazetesi El Mundo’nun kurucusu ve genel yayın yönetmeni Pedro J. Ramirez yönetim kurulu tarafından işten atıldı.

Ekonomik olarak zor günler geçiren ve iktidardaki Halk Partisi (PP) ile sorunlar yaşayan El Mundo gazetesini bünyesinde barındıran Unidad Editorial şirketinin yönetim kurulu, çareyi Ramirez’i görevden almakta buldu.

25 yıldır El Mundo’yu yöneten Pedro J. Ramirez’in yerine genel yayın yönetmeni yardımcısı Casimiro García-Abadillo’nun getirileceği belirtildi.

İktidar partisindeki yolsuzluk iddialarını sürekli gündeme taşıyan ve yayımladıkları belgeleri yargıya teslim eden İspanyol gazeteci, Pazar günü en son baskıyı hazırlayacağını Twitter hesabından duyurdu.

1980 yılında henüz 28 yaşında Diario 16 gazetesinin başına geçen Ramirez, İspanya’nın JİTEM’i olarak bilinen GAL’e (Grupos Antiterroristas de Liberacion) ilişkin yaptığı yayınlar yüzünden o zaman iktidarda olan sol hükümetle (PSOE) problem yaşamış ve 1989’da gazeteyi bırakmak zorunda kalmıştı.

Gazeteden ayrılan arkadaşlarıyla birlikte yaklaşık yedi ay sonra El Mundo’yu kuran Pedro J. Ramirez, GAL örgütüne ilişkin yaptığı özel haberler ve araştırmacı gazetecilikle ön plana çıkmıştı.

Diario 16 gazetesi 2001’de kapanırken, El Mundo İspanya’nın en çok satan 2. gazetesi haline geldi.